Konec poskytovatele 365internet.cz

Re:Konec poskytovatele 365internet.cz
« Odpověď #240 kdy: 19. 10. 2022, 13:06:19 »
fascinuje me a smeju se, kdyz nekdo resi 23kc mesicne  ;D to je 1 pívo... Nemam problem si priplatit kdyz vim ze vse bude ok a ze firma nepadne do sragor za rok... cenim si i non-stop podpory. Jasne jsem upozornil vsecky co u 365i zustali at se na me neobraci nikdy s nicim, odmitam cokoliv resit, na to at si volaj tu jejich linku. Citim z toho po 1 problemu a laborii s volanim co se deje, ze pak se teprv nekdo probudi a zacne resit prechod jinam a i na rady jak kam prejit jim dlabu z vysky, komu neni rady, tomu neni pomoci. Kazdej at si tou neprijemnou zkusenosti projde natvrdo sam.  8)

« Odpověď #241 kdy: 19. 10. 2022, 14:05:43 »
Když máš signál na střeše, tak přece není problém sehnat nějaký LTE router s možností připojení externí antény a mít ho v záloze třeba s tou zmiňovanou Datamanií nebo Twist internetem na rok. Nebo ten router rovnou nechat zapojený na obě konektivity, kdy při výpadku jedné automaticky dojde k přepnutí na druhou. Bavím se o tom ale jenom v souvislosti s tím, že někdo nemůže být bez netu ani den, nikoliv aby se záložní konektivitou řešily špatné služby primárního ISP.
Mám to tak. Ale kvůli tomu, že mám záložní konektivitu přece nemusím šidit konektivitu primární. Pracovat na připojení v jednotkách Mbps, s desetinovým uploadem, nemluvě jiných rychlostech ve špičce, se člověk snaží vyhnout. Těch ušetřených pár korun za to nestojí.

Kdyby byla primární konektivita tak špatná, respektive kdybych to připojení tak moc potřeboval, tak pochopitelně bych to řešil jinak, ale to by bylo o jiných penězích. Přeci jen, i ten Starlink je docela drahá sranda.

Výpadky pochopitelně hrozí všude, ale volbou spolehlivého ISP se jim mnohdy dá předejít. 365 internet už podle mého spolehlivý ISP není, neboť má finanční potíže. O komunikaci směrem k zákazníkům ani nemluvě.
Jistě, ale hrozí u Cetinu, že zkrachuje? Proč mít internet od poskytovatele, který neplní závazky? To je nějaké samaritánství? Snad ne kvůli té uspoře...
Prave, tady nejde jen o krach a ukonceni, ale o to ze by mohl 365internet stale tvrdit..

Jistě, ale tohle je spojené snad s většinou krachů. Nikdo vám v září neřekne "Nemáme prachy na listopad, najděte si někoho jiného". Všichni vždy až do poslední chvíle mlží, lžou, nebo alespoň mlčí.

fascinuje me a smeju se, kdyz nekdo resi 23kc mesicne  ;D to je 1 pívo...

Lahvový ...  ;D

« Odpověď #242 kdy: 19. 10. 2022, 15:13:17 »
Řeším s 365 vrácení zbytku ročního poplatku, a podle všeho to půjde, uvidíme, za jakých podmínek a kolik vrátí.
Ono to nikdy tuším nebylo postavené na "zaplatím dopředu a tím se zasmluvňuju na rok dopředu", ale spíš "když skončíte dřív, poměrnou část vám vrátíme, ale zaplacené měsíční poplatky zpětně o těch 10% navýšíme"...

« Odpověď #243 kdy: 19. 10. 2022, 15:32:17 »
🇺🇦 GPU: tak Starlink nabizi i vysoke rychlosti, snad mel mit 500 nebo 900Mb/s download a pokud by zvedli upload treba na 100Mb/s tak rychlost by mohla byt zajmava :)

Co se tyce tech ISP a xDSL, tak zase jiny da v cene s tema 23czk navic i zdarma verejnou IPv4 a iPv6  :)
Sice ja ji tak nutne nepotebuju, ale verim ze nekdo kdo tu ma treba chytrou domacnost a nebo se proste potrebuje pripojit na sve pc mimo domov tak to asi vic oceni :)

« Odpověď #244 kdy: 19. 10. 2022, 15:59:05 »
Mám tři SIM s datovým tarifem, ale když doma není signál, tak jsou mi k prdu.

To bydlíš snad někde v jeskyni, ne? I tak ale lze řešit třeba zálohou v podobě SAT internetu (pokud tedy bez netu nevydržíš ani ten den).

Ne. Na to stačí, obvyklej ignorante, obyčejnej starej dům z lomovýho kamene (tedy zhruba skoro každej starší, než stopadesát let) na každé druhé vesnici třeba na Vysočině.

« Odpověď #245 kdy: 19. 10. 2022, 17:44:38 »
Velka spokojenost, presel jsem a ziskal jsem i tim vyssi rychlost. 365internet skoncil ze proste vic to nejde.
100/20 tarif, realne 120/27.

Nove jsem tak ziskal 160Mb/s / upload 27Mb/s , sice si to zaplatim castkou atakujici 600czk mesicne, ale to je kam az jsem mohl na maximum linku dostat :)

« Odpověď #246 kdy: 19. 10. 2022, 23:12:40 »
a kdo ti vydopoval linku az na jeji maximum ?  ::) klidne budu platit vyssi tarif kdyby to bylo aspon 150M... coz se bojim ze uz mi linky nedaji...

Velka spokojenost, presel jsem a ziskal jsem i tim vyssi rychlost. 365internet skoncil ze proste vic to nejde.
100/20 tarif, realne 120/27.

Nove jsem tak ziskal 160Mb/s / upload 27Mb/s , sice si to zaplatim castkou atakujici 600czk mesicne, ale to je kam az jsem mohl na maximum linku dostat :)

« Odpověď #247 kdy: 20. 10. 2022, 10:26:40 »
pc wifi: Pokud te to zajma, vic si to precti, pisu to ted pro tebe. Pokud mas dalsi znalosti, budu rad, kdyz me poradis treba i soukrome  ;)

Odpoved je... Ja sam a ted pomohl Metronet. Ale ani ten sam to nevi, poradne. Vyzaduje to dost znalosti, nestaci jen objednat chci internet, je k tomu dlouha cesta.
Pro zajmavost: dle webu Metronet u me nelze zridit zadnou sluzbu, pouze VDSL 100/20 nic nejde.

Casto se ptam, ale ani technik Cetinu to poradne nevi a vse je pokus omyl, stoji to x vyjezdu. Treba dostat Terminator a bonding je leda reklama, cesta je k tomu dlouha a vyzaduje to od cloveka alespon pokrocile technicke znalosti o metalickem vedeni. Pokud je nema, tak to skonci vzdy: sluzba nelze zridit.

...alespon u me....

Proste u 365internet, tam jsem docilil po dopisovani s ISP, ze proste bonding jde, aby me zase poslali technika, dalsiho technika, ze ted uz vazne fakt to vyjde a proto a proto me maj objednat technika... Cetinu.
Technik Cetinu az ten posledni, sikovnej pan rekl... "vic jak 120Mb/s linka nepujde, vim to"
Ja: a pujde vic!
Mel jsem tuseni, ze s 365internet uz to nedam vic, ze by bylo i na case prejit jinde, kde by ta sance byla.
Metronet me napsal svedomite, 250Mb/s to lita po jedne lince.
viz zde od Metronet: diagnostika Cetinu ukazuje, že je u Vás možných 250Mbit. A to i po jednom páru, tudíž s bondingem by to tím spíše neměl být problém - my do rychlosti nezasahujeme.

haha! To urcite, ta diagnostika Cetinu je nekdy chybna  ;D Jinak at mi nekdo odpovi, proc na 360metru (tam mam DSLAM a byl jsem i uvnitr, tak vim) jednou po jednom paru to nelze v roce 10/2021 a jede to leda 70Mb/s download a pak najednou to zahadne jde.

Ted nove se to povedlo dostat na ten max.
To mi rikal prvni technik od Cetinu... nu ten druhej par jsme nasli, takze pri bondingu lze mit az 163Mb/s to by slo. Jenze to zridit nikdo nemuze, protoze CTU ma narizeni a rekl by, proc to tady je?
Proste ze vas nemuzu dat na ten druhej profil a zminil ze je to od 165Mb/s az 270Mb/s.
Mam za to ze se jedna o Super Vectoring 35b profil.
Poradil mi, tak at mi tehdy muj ISP coz byl 365internet domluvi, ze objedna alespon 50Mb/s s tim ze toto chce bondovat.
Rychlejsi pripojky nebylo mozne mit jako bonding.
To se povedlo a zustalo na 17a profilu.
Vidim to diky tomu a jiste, ze jsem vyradil ze hry Terminator (Zyxel VMG4005-B60), ten jsem vypnul a ponechal jako zalozni.

Stale mam za to, ze by to mozna trosku jeste slo z 35b profilem, ale nemam nikde odpoved. Ideal by bylo, kdyby zacali casem bondovat 35b profil, tu moznost mam. Moje zarizeni umi dokonce vic nez Terminator a to 2x 35b tedy realne az 600Mb/s. Hadam ze jeste dalsi reseni a bliz, by bylo to delat jako v Nemecku a to dotahne se linka az k baraku pomoci optiky a zbytek pokracuje jen po dome nekde u majitele po dratu (to jsou ty majitele co do domu nikoho nepusti, takze proto to musi koncit pred domem). Tusim ze je to ten G.Fast i ten umim, jen Cetin to nedela.

Dal nikdo neresi upload, nevim o kolik by linka prisla, ale mam za to ze by slo udelat i pomer 150Mb/s a upload 40-50Mb/s ale k tomu se taky nikdo poradne nevyjadril.
V mem pripade to asi bude zatim maximum, jelikoz 360metru, kdy nemam bliz zadny jiny DSLAM v centru mesta, tak asi toho uz tolik nevymacknu. Zkousim se poptat na vliv toho 35b profilu, kdo by to lepsi objasnil :)

Jeste dodatek, ani Cetin to poradne nevi jak a kde v danem dome to je. Treba kdyz prijel druhy technik, tvrdil ze druhy par tam neni. Pak kdyz jsem ho dotlacil, podivej par tam je! Zmeri to, rekne hmm ale neni aktivni a povi ze nevi kam by to zapojil.
Treti vyjezd... dva technici, ty zase nemaj klice od skrine.

« Odpověď #248 kdy: 20. 10. 2022, 10:42:35 »
Mám tři SIM s datovým tarifem, ale když doma není signál, tak jsou mi k prdu.

To bydlíš snad někde v jeskyni, ne? I tak ale lze řešit třeba zálohou v podobě SAT internetu (pokud tedy bez netu nevydržíš ani ten den).

Ne. Na to stačí, obvyklej ignorante, obyčejnej starej dům z lomovýho kamene (tedy zhruba skoro každej starší, než stopadesát let) na každé druhé vesnici třeba na Vysočině.
Přestaň trolit, frustráte, nikdo se tě na nic neptal.

« Odpověď #249 kdy: 20. 10. 2022, 13:45:14 »
Jak jste spokojeni s VDSL od Metronetu (ti co ho mají) ?
Přístup k zákazníkovi, kvalita DSL připojení, rychlost, atd. ?

Wxp

« Odpověď #250 kdy: 20. 10. 2022, 16:49:32 »
viz zde od Metronet: diagnostika Cetinu ukazuje, že je u Vás možných 250Mbit. A to i po jednom páru, tudíž s bondingem by to tím spíše neměl být problém - my do rychlosti nezasahujeme.

haha! To urcite, ta diagnostika Cetinu je nekdy chybna  ;D
To mně osvěžilo paměť, proč jsem kdysi šel zrovna k 365i. Diagnostika Cetinu byla chybná. DSLAM vzdálený asi 170 m, modem ukazoval krásné hodnoty, technik Cetinu při proměření říkal, že hodnoty mám v pohodě na nejvyšší rychlost (250), ale diagnostika Cetinu mně jako jedinému v ulici ukazovala pouze 50 (ostatní správně 250). Všichni se odvolávali na Cetin, Cetin obhajoval svoji diagnostiku a jediný, kdo byl tehdy ochotný zkusit víc s tím, že kdyby to nešlo úplně na max, tak by se se mnou domluvili na nějakém speciálním mezitarifu, byl 365i. A povedlo se. Teď už mně i Cetin ukazuje max. 250. A jen perlička - dům rodičů, 300 m od toho samého DSLAMu, jako jediný v ulici má jen 50 Mbit, zatímco všechny ostatní 100 Mbit. Takže ta diagnostika Cetinu je celkem na nic.

« Odpověď #251 kdy: 20. 10. 2022, 17:01:39 »
Wxp: ano, to stejne ale se dnes a asi lepsi domluvis s Metronet a veril bych jeste u UVT dle ruznych informaci.
Metronet s tim problem nemam a dokonce mi zjistil uz i ten problem s profilem 35b :)
Takze dle prvnich zkusenosti, urcite jeste lepsi nez 365int. Rozdil je tento: kdyz jsem neco posledni rok chtel resit u 365int, tak ten jen objedname Cetin a jede Cetin technik.

Metronet tam alespon skutecne napsal a technicky me poslal jasne vyjadreni. Od 365int nic, ty se navopak ptali me jako zakaznika jak to dopadlo a proc to nedopadlo :D
Takze ackoliv nemam s nima tolik zkusenosi, tak zatim fajn a kdo chce tedy nestrane, aby to nevypadalo ze tam snad pracuju tak UVT mel velmi dobre moznosti, stejne jako dobrou podporu.

« Odpověď #252 kdy: 21. 10. 2022, 08:34:09 »
ta divoka mapa zrychlujeme.cz je cela takova nedomrlá... ukazuje jeden den neco a dalsi den taky, pritom v oblastech kde se nic nedela resp je tam rDSLam uz treba rok. Kdo nema nervy a trpelivost, ten ma smolika. Za sebe jsem daleko od ustredny, ja uz doziju do optiky na bondovane 120/25M. Vzhledem k lokaci neocekavam druhy rDSLAam, naopak vim o mistech, kde by teda byl sakra nutny. No uvidime, Cetin furt stavi...

« Odpověď #253 kdy: 21. 10. 2022, 11:56:41 »
Pro zajmavost: dle webu Metronet u me nelze zridit zadnou sluzbu, pouze VDSL 100/20 nic nejde.
Casto se ptam, ale ani technik Cetinu to poradne nevi a vse je pokus omyl, stoji to x vyjezdu.

On je ovšem problém nejen ten, že v tom sice mají binec ale i ten, že často je last-mile mizerná. U nás třeba přes rozvody v domě prostě víc, než 50 Mbit protlačit nelze a do bytu vede jen jeden pár vodičů. A co je horší, poskytovatelé připojení ty profily of CETINu nakupují zhruba jako housky na krámě, takže (minimálně pokud to nemají nějak speciálně vyjednané) vám nemohou udělat třeba 50/40 linku i když by to rozvody zvládly protože od CETINu mají k dispozici jen 50/10 a 100/20 profil. Tvrdili. Obchoďák sám říkal, že je to na hlavu ale že s tím toho teď nemohou moc dělat a doufají, že CETIN příští rok ty uploady navýší.

Jestli je to pravda nebo jen výmluva samozřejmě nevím.

qw84

« Odpověď #254 kdy: 21. 10. 2022, 16:15:33 »
ta divoka mapa zrychlujeme.cz je cela takova nedomrlá... ukazuje jeden den neco a dalsi den taky, pritom v oblastech kde se nic nedela resp je tam rDSLam uz treba rok. Kdo nema nervy a trpelivost, ten ma smolika. Za sebe jsem daleko od ustredny, ja uz doziju do optiky na bondovane 120/25M. Vzhledem k lokaci neocekavam druhy rDSLAam, naopak vim o mistech, kde by teda byl sakra nutny. No uvidime, Cetin furt stavi...

Jo optika ta se k nám na vesnici (cca 550 obyvatel) jen tak nedostane :'( Bezdrát tu je ale já po špatných zkušenostech preferuji kabel, takže jsem docela rád za to VDSL 50/10 jsem cca 600m od ústředny takže to jede skoro na doraz dle modemu (Huawei HG622u)max 53/27 Mbit. Dráty tady vedou po sloupech protože se jim to kdysi nechtělo dávat do země. Jakmile uteču od 365internet tak budu řešit bonding. Jinak zrychlujeme není přesná spíše jen orientační u mě třeba ukazuje max 50Mbit, sousední adresa max 100Mbit přes bonding při tom dráty vedou ze stejného sloupu. Psal jsem tedy na CETIN a prý by to šlo na současnou službu. Pokud bych internet zrušil a později ho chtěl zavést znovu tak jen 50Mbit protože by chyběli volné dráty, proto tedy zrychlujeme ukazuje max 50Mbit. Takže uvidíme jak dopadne. Kdo chce zrychlit tak je lepší přímo psát na CETIN.