pc wifi: Pokud te to zajma, vic si to precti, pisu to ted pro tebe. Pokud mas dalsi znalosti, budu rad, kdyz me poradis treba i soukrome
Odpoved je... Ja sam a ted pomohl Metronet. Ale ani ten sam to nevi, poradne. Vyzaduje to dost znalosti, nestaci jen objednat chci internet, je k tomu dlouha cesta.
Pro zajmavost: dle webu Metronet u me nelze zridit zadnou sluzbu, pouze VDSL 100/20 nic nejde.
Casto se ptam, ale ani technik Cetinu to poradne nevi a vse je pokus omyl, stoji to x vyjezdu. Treba dostat Terminator a bonding je leda reklama, cesta je k tomu dlouha a vyzaduje to od cloveka alespon pokrocile technicke znalosti o metalickem vedeni. Pokud je nema, tak to skonci vzdy:
sluzba nelze zridit....alespon u me....
Proste u 365internet, tam jsem docilil po dopisovani s ISP, ze proste bonding jde, aby me zase poslali technika, dalsiho technika, ze ted uz vazne fakt to vyjde a proto a proto me maj objednat technika... Cetinu.
Technik Cetinu az ten posledni, sikovnej pan rekl...
"vic jak 120Mb/s linka nepujde, vim to"Ja: a pujde vic!
Mel jsem tuseni, ze s 365internet uz to nedam vic, ze by bylo i na case prejit jinde, kde by ta sance byla.
Metronet me napsal svedomite, 250Mb/s to lita po jedne lince.
viz zde od Metronet:
diagnostika Cetinu ukazuje, že je u Vás možných 250Mbit. A to i po jednom páru, tudíž s bondingem by to tím spíše neměl být problém - my do rychlosti nezasahujeme.haha! To urcite, ta diagnostika Cetinu je nekdy chybna
Jinak at mi nekdo odpovi, proc na 360metru (tam mam DSLAM a byl jsem i uvnitr, tak vim) jednou po jednom paru to nelze v roce 10/2021 a jede to leda 70Mb/s download a pak najednou to zahadne jde.
Ted nove se to povedlo dostat na ten max.
To mi rikal prvni technik od Cetinu... nu ten druhej par jsme nasli, takze pri bondingu lze mit az 163Mb/s to by slo. Jenze to zridit nikdo nemuze, protoze CTU ma narizeni a rekl by, proc to tady je?
Proste ze vas nemuzu dat na ten druhej profil a zminil ze je to od 165Mb/s az 270Mb/s.
Mam za to ze se jedna o Super Vectoring 35b profil.
Poradil mi, tak at mi tehdy muj ISP coz byl 365internet domluvi, ze objedna alespon 50Mb/s s tim ze toto chce bondovat.
Rychlejsi pripojky nebylo mozne mit jako bonding.
To se povedlo a zustalo na 17a profilu.
Vidim to diky tomu a jiste, ze jsem vyradil ze hry Terminator (Zyxel VMG4005-B60), ten jsem vypnul a ponechal jako zalozni.
Stale mam za to, ze by to mozna trosku jeste slo z 35b profilem, ale nemam nikde odpoved. Ideal by bylo, kdyby zacali casem bondovat 35b profil, tu moznost mam. Moje zarizeni umi dokonce vic nez Terminator a to 2x 35b tedy realne az 600Mb/s. Hadam ze jeste dalsi reseni a bliz, by bylo to delat jako v Nemecku a to dotahne se linka az k baraku pomoci optiky a zbytek pokracuje jen po dome nekde u majitele po dratu (to jsou ty majitele co do domu nikoho nepusti, takze proto to musi koncit pred domem). Tusim ze je to ten G.Fast i ten umim, jen Cetin to nedela.
Dal nikdo neresi upload, nevim o kolik by linka prisla, ale mam za to ze by slo udelat i pomer 150Mb/s a upload 40-50Mb/s ale k tomu se taky nikdo poradne nevyjadril.
V mem pripade to asi bude zatim maximum, jelikoz 360metru, kdy nemam bliz zadny jiny DSLAM v centru mesta, tak asi toho uz tolik nevymacknu.
Zkousim se poptat na vliv toho 35b profilu, kdo by to lepsi objasnil Jeste dodatek, ani Cetin to poradne nevi jak a kde v danem dome to je. Treba kdyz prijel druhy technik, tvrdil ze druhy par tam neni. Pak kdyz jsem ho dotlacil, podivej par tam je! Zmeri to, rekne hmm ale neni aktivni a povi ze nevi kam by to zapojil.
Treti vyjezd... dva technici, ty zase nemaj klice od skrine.