36FD1 a ne 36FJ1, což jsou dle datasheetu výrobce jiné čipy
Přijde mi, že řešíš kravinu, koukni sem do tabulky Intelu:
https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/platform-memory/ddr4-rdimm-xeon-scalable-memory-validation-results.pdfCo vidím, tak to jsou všechno čipy Micron se stejnou rychlostí, časováním i uspořádáním.

Asi takhle, kdybys je měl dávat na stejný kanál, tak bych tohle třeba řešil, ale stejně jedna bude na jednom a druhá bude na druhém paměťovém kanálu. Ty kanály jsou oddělené a ty paměti mají stejnou charakteristiku. Ty paměti se spolu vůbec nepotkají. Vůbec bych to neřešil. Co chceš řešit?
Když si pořídíš server za půl míče, jako že se o takových pár starám - a chceš tam rozšířit paměť - tak ti z Dellu přijdou kompatibilní Ramky a mají jiné čipy ve smyslu organizace, kapacity a rychlosti. Což mě osobně tejrá, ale jim to evidentně nevadí, pokud to projde testy a chodí to normálně. Fakt jako, taky tu teď mám mašinu, ve které jsou nastrkané všechny možné DDR4ky, které kde zbyly a funguje to normálně. (Jistě, některé typy pamětí nelze kombinovat a některé není vhodné kombinovat, to nepopírám.)
Ale tady?
Ano, něco jiného je, když má člověk nějaký duševní problém.
Známý má poruchu autistického spektra a musí mít vždy dva naprosto stejné kusy, je schopný se dostat na hranici pláče a zoufalství, že dva kusy nejsou identické. Nedokázal přidat do serveru druhý procesor, protože druhý kousek měl novější revizi křemíku. Serveru to bylo fuk, Dellu to bylo fuk, VMware to bylo fuk, ale ten server začal nesnášet. (Ano, některé revize možná někdy nelze kombinovat - často když jsou daleko od sebe - ale jindy v tom není problém.) Pokud máš stejné problémy, pak pro tebe bude skutečně nejschůdnější prodat tvojí ramku a koupit dvě naprosto totožné.
...jinak bych z toho nedělal až takovou tragédii.
Pokud jsou paměti od stejného výrobce, mají stejnou organizaci, stejné časování a parametry, tak co?