Já u nich jsem. Jsem v rodinném domě a připojený přes wifi. Tuším, že mám tarif Max bezdrát. Download 50MBit, upload je seříznutý někde na cca 10-15MBit. Tahají to nějakým 60MHz pojítkem (wifi moc nerozumím, takže to nedokážu pojmenovat).
Pak mám ještě druhé místo od tlapnetu, kde je to na optice - tarif teď z hlavy nevim. Zkusil jsem tam teď test rychlost a měl jsem download 88MBit, upload 60MBit. Bydlí tam ale rodiče, tak je možné, že se tam teď ta linka používá (to měření může vycházet hůře).
Na WAN rozhraní routeru mám na obou místech IP ve formátu 10.x.x.x, ale mám koupené veřejné IP v rámci těch balíčků. Ty pakety na tu privátní IP nějak přesměrovávají (z venku to není poznat) - při trasování přes tracert je vidět, jak se mi tam ta jedna IP adresa na konci opakuje furt dokola, jak se to přehazuje přes ty směrovače na privátní síti. Tam, kde mám optiku, to není poznat - když pingnu tu veřejnou IP, tak je vidět, že mi ten paket přijde na router. Tam, kde mám wifi, prý používají ty ICMP pakety na dohled. Tzn. veřejná IP je ok, akorát ICMP pakety končí někde asi na tom 60GHz pojítku, co mám za routerem.
Jinak co se týče řešení problémů, tak jsem maximálně spokojený. Vždy problémy řešili v podstatě okamžitě. Jednou mi vyrostl v cestě strom - reportoval jsem to jeden den večer, druhý den přijel technik a přesměroval mě na jiný vysílač. Pak jsem potřeboval přendat anténu na jiné místo a taky to udělali tuším následující den. Vím o lidech, kteří s nimi měli problémy, ale to už je dávno a ti lidé bydleli v hustší zástavbě, kde mělo problém víc poskatovatelů. Je možné, že dnes už to je lepší. Osobně si ale nejsem jistej, jestli ten problém nebyl spíš mezi klávesnicí a židlí a ne u providera