Zdravím, omlouvám se za dotaz nesouvisející úplně s IT, ale hledám nějaký jednoduchý alarm, který mě třeba po třech sekundách začne obyčejným zvukovým znamením upozorňovat na otevřené dveře (nebo okno, to je jedno).
Bohužel všude jsou k mání samé zbytečně chytré věci nebo alarmy, které řvou hned. Já potřebuju zařízení, které splňuje tyhle věci:
- Namontuji to na dveře (třeba s klasickým magnet čidlem, může být i spínací, to je asi jedno)
- Pokud někdo v normální smysluplné době projde dveřmi a zavře za sebou, nic se nestane
- Pokud někdo ty dveře nechá otevřené (timeout na projití řekněme 3 - 5 sekund, ideálně volitelně), začne ta věc pípat nebo se jinak podobně zvukově projevovat (je mi jedno, jestli to bude na baterku, nebo musím přívést napětí jinak).
- Pokud ty dveře někdo zavře, zvykový projev ustane.
- Ta věc nepotřebuje nikam nic posílat, zaznamenávat apod., nemusí být napojena na žádnou datovou síť, je to pro daný účel zbytná funkce.
Cílem je, aby dveře zůstaly zavřené, pokud jimi zrovna někdo neprochází. Samozavírače typu Brano apod. nejsou úplně žádoucí, protože ty dveře jsou reálně rám se sítem proti hmyzu a jsou hodně lehké, výrazně jiným tlakem na jedné straně oproti jiné by se prakticky zkroutily (já otevírám, brano hned tlačí na zavírání…). Cilem je primárně a hlavně člověka naučit ty dveře za sebou zavírat.
Máte nějaký nápad, který by situaci vyřešil? Ten „time-outed alarm“ by byl z mého pohledu ideální, ale nemůžu nic takového najít, nakonec to asi budu muset snad vyrobit (ani tomu se nebráním, s pájkou apod. se celkem kamarádím, jen nějak chybí ty zkušenosti v navrhování podobných věcí a z čeho). Já si myslím, že mi něco uniká, že to někdo už vymyslel, i kdybych to měl vymontovat odněkud, kde je podobný princip již využitý. Nejsem ale v hledání takové věci úspěšný.
Díky moc.