První věc je ta, že by ses měl vzdělávat celý život, tzn. i když se teď naučíš programování, tak si během pár let klidně můžeš přibrat třeba finance či obchod, taky samostudiem.
VŠ je často jen teorie totálně odříznutá od praxe, neřekl bych, že teorie není potřeba, ale lidi z VŠ co znám často dávali jen tu teorii, kterou nedokázali prakticky využít. To je, matfyzák sice vypočte integrál, nebo udělá důkaz rovnice, ale když ho postavíš před praktický problém, kde je to potřeba udělat, tak vůbec nemá potuchu, že tu znalost může využít.
Moje zkušenost s vysokoškoláky, jeli jsme na jachtě, a každý něco platil, různé náklady, a pak jsme potřebovali rozpočítat náklady. Bylo tam se mnou 8 VŠ lidí, vypočítal jsem to já jako středoškolák podvojným účetnictvím, a když jsem se jich zeptal, jestli nebrali základy účta, tak brali, jenom je nenapadlo, že se to dá i v praxi použít

Měl jsem matikářku na VŠ, vysvětlovala matiku, jen totálně nevěděla, kde se ty její rovnice v praxi používají.
Samozřejmě, že třeba když půjdeš programovat a učit se metodou "pokus omyl", tak z tebe bude mizerný programátor. Ale pokud budeš programovat, a u toho si studovat teorii třeba na Udemy apod., budeš mnohem lepší než kdejaký vysokoškolák.
A na co nezapomínej, že ta VŠ není zadarmo. Za dobu co jsi na VŠ můžeš vydělat třeba 5 mio. Kč.
A k tvé práci, hele prvotně si najdi klidně i za směšný peníz něco, co je blízké tomu co chceš dělat. Radši programovat za 100 Kč hodina, než za 300 Kč hodina pracovat ve skladu a po nocích programovat, asi tak.