jestli ma 500+ parametru tak si na tech rezech vykouka ocicka :-)
tolik parametru by mohly mit nejake obchodni transakce?
nebo muze hledat nejlepsi konformaci molekuly a 500 parametru jsou uhly mezi atomy v molekule a pocita nejjnizsi konformacni energii.
Haha, ne. Snažím se předpovídat výsledky sportovních zápasů podle určité mé metody, která je zřejmě na světě unikátní, ale otázka je, zda to celý vůbec funguje - klidně můžu dospět k tomu, že to nefunguje a že celej tenhle projekt byl jen ztráta času. (Každopádně maximum mé funkce vyjadřuje celkovou ziskovost tý mý metody - proto čím vyšší hodnota tý funkce, tím líp pro mě

Aktuálně sem na cca +0,98 % ziskovosti (proti průměru kurzů sázkovek) To je samozřejmě slabý. Na druhou stranu - sázkovky mají cca 3% marži a tu marži to teda asi o procento překonává, takže celkově ta moje metoda asi o 4% překonává práh pravděpodobnosti. (Další věc je, že mám v zásobě metody, který by měly bejt mnohem lepší než ta moje současná, uvidíme.)
.
simulovane zihani jen k jakekoliv optimalizacni metode pridava upraveny test na mensi nalezenou hodnotu, simulovane zihani v zavislosti na teplote jen umoznuje prijmout i vysledek, ktery ma vyssi hodnotu objektivni funkce a umoznuje tak vylezt na kopec z lokalniho minima.
Moc tomu nerozumím, ale jak to propojit s tím Powellem? Právěže mechanismus Powella neznám a nechce se mi studovat (mám za sebou jen středoškolskou matiku tak bych tomu asi stejně nerozuměl). Nicméně to vypadá, že Powell ty směrový vektory nevybírá náhodně, ale podle nějakýho danýho algoritmu - snadno se to dá ověřit tím, že když to opakovaně spustím se stejnejma parametrama, tak to vždycky dá úplně stejnej výsledek a stejný koeficienty. Takže bych nejspíš musel vzít zdroják Powella a to žíhání teda zapracovat do něj, aby to ty směrový vektory nevybíralo podle algoritmu Powella, ale podle toho žíhání ne? Tím bych teda vytvořil úplně novou metodu, jakýhosi žíhanýho Powella, haha. Každopádně toto určitě dělat nebudu