Neměl by ten ISP uvádět minimální zaručenou rychlost stahování a odesílání? Mám 2 ISP a oba uvádí minimální garantovanou rychlost. Dle ČTU jde o povinnost. Odkaz viz nold výše.
Tak to by mne nenapadlo, samozrejmne ze jsem smlouvu necetl
Rychlost služby přístupu k internetu a prostředky nápravy
Technické parametry služby – pevný přístup k internetu
Minimální rychlost: 300/300 Mbps
Běžně dostupná rychlost: 600/600 Mbps
Maximální (inzerovaná) rychlost: 1000/1000 Mbps
Prostředky nápravy
Porucha Služby (včetně jejího popisu a identifikace zákazníka) se ohlašuje zpravidla telefonicky na telefonní číslo
+420 488 999 488 nebo emailem na
technicka.podpora@nej.cz, odstranění poruchového stavu zjištěného na straně
Poskytovatele je následně Poskytovatelem potvrzeno zpětným kontaktováním spotřebitele (telefonicky, emailem) s následnou
kompenzací-zpravidla přiměřeným snížením ceny.
Výpadek Služby připojení k internetu, který má charakter porušení podmínek běžně dostupné rychlosti (např. velká trvající
odchylka – souvislý pokles výkonu Služby v intervalu delším 70 min, nebo velká opakující se odchylka – 3x pokles výkonu
Služby v intervalu 3,5 min za časový úsek 90 min.), nebo při nesouhlasu s vyúčtováním má spotřebitel právo reklamace, pro
jejíž uplatnění je vyžadována písemná forma elektronické komunikace na kontaktní e-mail:
reklamace@nej.cz.Pokuds výsledkem reklamačního řízení spotřebitel nesouhlasí, má možnost podat námitku proti vyřízení reklamace u Českého
telekomunikačního úřadu. Veškeré spory jsou prioritně řešeny smírnou cestou.
Takze 1Gbps Inernet je 300/300 Mbps a popripade 600/600 Mbps a kdyz se zadari tak 1000/1000 Mbps a clovek se to dozvi az ve smlouve!!
Jak si ma potom clovek vybrat kdyz 1000/1000 Mbps neni 1000/1000 Mbps!!!
Pokud prece inzeruji 1000/1000 Mbps tak by to mnelo byt 1000/1000 Mbps !!!!