Výběr VPS

davkol

Výběr VPS
« kdy: 29. 07. 2011, 01:10:05 »
Zdar a sílu,

chystám se pořídit levný VPS, na kterém by měl běžet
* jednoduchý web s nevelkou návštěvností (wiki, blog, jednoduchá galerie -- rád bych si to sám napsal v Pythonu a Djangu, jinak PmWiki+WordPress+nevímco);
* soukromý git repozitář pro pár lidí (texty, nějaké zdrojáky);
* soukromý ownCloud nebo tak něco pro zálohování konfiguráků;
* výhledově Jabber a e-mail pro pár lidí.

Při výběru VPS se bohužel musím řídit hlavně cenou, od čehož se odvíjí konfigurace. Asi nejvíc se mi zamlouvá nabídka firmy WEDOS s jedním modulem (512MB RAM, 15GB HDD); díval jsem se, že už se to tu řešilo a nikde jsem neobjevil nic, co by bylo levnější, ale nemělo to _drasticky_ horší parametry.

Takže by mě zajímalo, jaké může mít to výše uvedené hardwarové nároky. Můžete, prosím, také doporučit vhodnou distribuci na takové nasazení? Mám zkušenosti pouze se správou Ubuntu (k němuž už se nechci vracet) a Arch Linuxu (který asi na server nebude ideální), trošku se seznamuju s Fedorou...

Díky za případné konstruktivní odpovědi.

houska

Re: Výběr VPS
« Odpověď #1 kdy: 29. 07. 2011, 08:17:09 »
cau,
taky jsem se rozhlizel po vps a zaujalo me http://www.4smart.cz/
jestli ma nekdo zkusenost tak bude fajn kdyz se o ni podeli ;)
h.

McFly

• 605
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. 07. 2011, 09:32:39 »
U Wedosu mají i účtování po měsíci. Já si nejprve zaplatil jeden měsíc a když jsem viděl, že je konfigurace VPS (hned základní 1. modul) předimenzovaná pro mé potřeby, zaplatil jsem si VPS na celý rok. :) Taková je moje zkušenost s Wedos, jinou nemám.

michal

« Odpověď #3 kdy: 29. 07. 2011, 23:14:34 »
Ja mohu doporucit VPS od www.vas-server.cz a dedikovany server od http://www.kimsufi.cz/

nototo

« Odpověď #4 kdy: 30. 07. 2011, 00:06:38 »
Nebudem zakladať ďalšiu tému.
Moja otázka je oplatí sa VPS viac ako server ak potrebujem nasledovne.
Správu serveru a 100% dostupnosť - rýchly zasach resp. obnovu dát + zálohovanie 1 x denne mysql 2x denne.
mysql - dosť zaťažované na veľké objemy dát
apache
e-mail - 20 schránok
fotogaléria (cca 30gb - 100gb odhad)
forum
návštevnosť cca 50.000t UIP denne
do budúcna sa budú pripájať mobilne aplikácie.

čo odporúčate? Ak VPS kto to vie poskytnúť ak server akú konfiguráciu aby to malo mat aby tam bola rezerva. V tomto som fakt laik

Ďakujem

Mordae

« Odpověď #5 kdy: 30. 07. 2011, 00:42:40 »
čo odporúčate? Ak VPS kto to vie poskytnúť ak server akú konfiguráciu aby to malo mat aby tam bola rezerva. V tomto som fakt laik
Mno, zmer si to presne. :-) Pokud Ti tohle uz nekde bezi (z popisu to tak zni), tak proste pouzij sar (sysstat) a nahraj celodenni zatez, lepe celotydenni. Vzorkovani tak 5-10 minut. Pak to vygrafuj, koukni na to a kup virtualku.

Az to pobezi na virtualce, opakuj alespon jednou za mesic a upravuj konfiguraci abys mel dostatecny vykon a zaroven zbytecne neutracel.

Tomas

« Odpověď #6 kdy: 25. 08. 2011, 14:11:52 »
Zdar a sílu,

chystám se pořídit levný VPS, na kterém by měl běžet
* jednoduchý web s nevelkou návštěvností (wiki, blog, jednoduchá galerie -- rád bych si to sám napsal v Pythonu a Djangu, jinak PmWiki+WordPress+nevímco);
* soukromý git repozitář pro pár lidí (texty, nějaké zdrojáky);
* soukromý ownCloud nebo tak něco pro zálohování konfiguráků;
* výhledově Jabber a e-mail pro pár lidí.

Při výběru VPS se bohužel musím řídit hlavně cenou, od čehož se odvíjí konfigurace. Asi nejvíc se mi zamlouvá nabídka firmy WEDOS s jedním modulem (512MB RAM, 15GB HDD); díval jsem se, že už se to tu řešilo a nikde jsem neobjevil nic, co by bylo levnější, ale nemělo to _drasticky_ horší parametry.

Takže by mě zajímalo, jaké může mít to výše uvedené hardwarové nároky. Můžete, prosím, také doporučit vhodnou distribuci na takové nasazení? Mám zkušenosti pouze se správou Ubuntu (k němuž už se nechci vracet) a Arch Linuxu (který asi na server nebude ideální), trošku se seznamuju s Fedorou...

Díky za případné konstruktivní odpovědi.

Ahoj,
zkus treba tento: http://www.it-e.cz/virtual-serverhosting-cs.html
Mam tam server uz par mesicu a zatim spokojenost.

Petr Rozenberg

« Odpověď #7 kdy: 25. 08. 2011, 22:28:34 »
Odobne doporucuji VPS u hosting90 (http://www.hosting90.cz/cz/virtualni-servery). Jsou jen nepatrne drazsi nez WEDOS, ale vykon VPS je uplne jinde.

McFly

• 605
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25. 08. 2011, 22:41:25 »
Odobne doporucuji VPS u hosting90 (http://www.hosting90.cz/cz/virtualni-servery). Jsou jen nepatrne drazsi nez WEDOS, ale vykon VPS je uplne jinde.

Vážně jen nepatrně dražší? :-/ Když jsem se prokousal tou reklamštinou, tak jejich základní VPS nestojí 100,- Kč, jak je tam napsáno, je to POUZE nějaká časově omezená akce, běžná cena za základní VPS pak bude 200,- Kč BEZ DPH 20%. Nezlobte se na mne, ale základní VPS od Wedos seženete už od 120,- Kč včetně DPH (a bez blbých keců).

Jako uživatel VPS od Wedos mohu říci, že výkon je velice slušný a že upřímně nevěřím, že hosting90 může jejich nabídce konkurovat. Hlavně teda ne cenově!

f4r3ll

« Odpověď #9 kdy: 26. 08. 2011, 11:45:28 »
Já mám VPS od 4smart a jsem spokojený. Je to stabilní, sice jsem párkrát zaznamenal výpadky webového rozhraní, dle fóra na tom pracujou. Mám tam dva servery, jeden bez veřejné IP (dají se tam přesměrovat porty), ten vychází asi na 10 Kč měsíčně. Potom mám webserver s mysql a php - běží tam 4 punbb fóra + můj web s veřejnou ip - provoz vychází asi na 60 Kč měsíčně. Pokud tam ale chceš web s vysokou návštěvností, vyplatí se wedos

pepazdepa

« Odpověď #10 kdy: 02. 09. 2011, 23:07:39 »
Chtel jsem u webdosu provozovat OpenBSD. KVM nejak spatne emuluje realtek sitovku ktera je u webdosu nastavena, takze me to nefungovalo a sit nejela. webdos rekl ze to nezmeni na e1000. No coz uz.

Na druhou stranu se mi velmi libila podpora, resili to se mnou behem par minut po chatu, pak pres email a kdyz jsem se rozhodl, ze sluzbu zrusim vubec nebyl problem a penize vratili. Kloubok dolu, tomu rikam profi jednani, zadne vykrocovani atp.

Skoda no... Treba se rozhodnu pro dedikovany server, ale pokud chcete mit tam linux tak to musi byt OK za ty penize :-)

smajl

« Odpověď #11 kdy: 24. 09. 2011, 19:22:05 »
tak, prave som si u wedos.com zaregistroval .eu domenu za 20Kc na prvy rok, behom 5 minut uz bola zaregistrovana a funkcna

« Odpověď #12 kdy: 24. 09. 2011, 19:46:57 »

pepazdepa

« Odpověď #13 kdy: 10. 10. 2011, 23:00:44 »

frantisheq

« Odpověď #14 kdy: 10. 10. 2011, 23:55:24 »
odporucam pozriet ponuky na http://www.lowendbox.com/ aspon mne to velmi pomohlo