Ahojte,
riesim situaciu (sestra), kde je dom postaveny v "zahrade" ineho domu tj. je spravena prijazdova cesta a v druhej polovici pozemku je dom so zahradou. Ten dom uz tak stal, tak mam realny problem natiahnut ethernet z hranice ulice do domu (rozkopavanie prijazdovej cesty, rozkopovanie dvora ... nestoji mi to za to).
Mam z rozvadzaca zasuvku hned na hranici ulice, tak som skusal powerline z tejto zasuvky na lubovolnu zasuvku v dome (nemal som otvoreny rozvadzac na ulici, ani v dome, aby som pozrel fazy).
Pouzil som
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/powerline/tl-pa4010p-kit/ (verzia 1), vobec sa mi to nechytilo. Ja som ich pritom pouzival dlhodobo na 50 cca rocnom rozvode (kde som medzi podlaziami nasiel jeden jediny funkcny par zasuviek), neskor aj na novom rozvode, kde mali po ceste isto dva prudove chranice (na dvoch roznych podlaziach, dva rozvadzace, vzdialenost cca 10m).
Teraz sa mi vobec nechytili, neviem, ci je problem vzdialenost (rozvadzace su vzdialene cca 60-70m) alebo prudove chranice na strane oboch rozvadzacov alebo este cosi ine. Testoval som ich v ramci toho domu s prijazdovou cestou, nahodne 3 zasuvky v roznych miestnostiach sa chytili (rychlost som uz nemeral).
Nema nahodou niekto skusenost? Neriesil takuto situaciu? Chcel som riesit videovratnika (mozno ip kamera, ...). Viem si predstavit dat powerline aj pred prudove chranice, ak by elektrikar suhlasil (neporusim normu) - kludne aj bez elektrickej zasuvky, aby tam nikto nic nepchal, len sa mi nechce nahanat elektrikar, aby som nakoniec zistil, ze to neriesi moju situaciu.
Dakujem
m