Když si zobrazím nějaký plynulý přechod barev (bílá,černá, červená, zelená, modrá atd, nejmarkantněji bílá–černá)
, tak je mi divné, při jaké kombinaci mi se to ukazuje krásně plynule a kdy to dělá celkem nepěkné skoky.
Na Macbooku na interním LCD nádhera. Na jiném externím monitoru (2013) taky pěkné (nejlepší je nechat defaultní prostor, kontrast, křivky, gammu , pak se to horší)
Na testovaném LCD (2018) , z výroby kalibrovaném, dle recenzí DeltaE <1.9. začne přihořívat Když je to na jiném PC než Macbooku, tak je to tam taky hezké, bez pruhů. Ale jakmile připojím macbook na tento monitor, po celé siločáře přechodu se ukážou skoky . Čím to je ? Taky jsem hned zkoušel to hasit různým defaultním nastavením monitoru(gamma, režim, kontrast, HDMI,MiniDisplayPort) a nic.
Paradoxní je, že OS X sám o sobě nabídne asi 3 různé barevné profily ("po filtru" ✅ Pro tento monitor), ani jeden z nich to nespravil. Zkoušel jsem neškálované zobrazení, nativní i škálované (nativní,ale větší písma,ikony atd).
Nevíte, kde by mohl být problém, když jiné počítače (pravda, zkoušeny windowsy pokaždé) s tím nemají problém?