NTP server řešící přechod na letní čas

Re:NTP server řešící přechod na letní čas
« Odpověď #15 kdy: 26. 05. 2022, 08:31:56 »
Letní čas se v Číně použil naposledy v roce 1991.
Aha, myslel jsem si, že to bylo až dost později. To pak už dává větší smysl, že tam není software ještě z doby letního času a vývojáři to už nemají v živé paměti.

Oni vyrobí něco, co je dost dobré pro obří místní trh a jak vidno, tak se to dobře prodává i globálně (ty důvody 1+3).
To si nemyslím, často vyrábí něco jiného pr oglobální trh a něco jiného pro sebe. Čínský trh je velký na počet uživatelů, ale zase mají mnohem menší kupní sílu.

Do kolika jazyků přeloží webové rozhraní, celkem není zajímavé.
Myslím, že je to srovnatelně náročné, jako implementace časových zón.

Já osobně velmi silně sdílím vaši frustraci z toho, jsem byl u dalšího výrobku opět oblafnut, že to sice má funkci X, ale ta funguje tak, že to není použitelné pro typické použití, kde se nasazují výrobky s funkcí X. Ale spíš jde o to, že existuje dost lidí, kterým to takto vyhovuje, pro které je to dobré dost.
Nemyslím si, že by třeba v EU byl někdo, komu by problém kamery s časovou zónou nevadil. Jenom se jim nevyplatí ho řešit.

Když koupíte výrobek od evropského výrobce, tak ho vrátíte velmi snadno. I od evropského distributora to jde pořád snadno. Ale chtěli jsme totéž výrazně levněji přímo z Číny a teď vidíme, že totéž není "totéž".
Ano, ušetří se pár dolarů na zařízení z Číny, a pak to tady musí spravovat a bastlit (nic jiného mu nezbývá) někdo, v jehož platu zmizí těch pár ušetřených dolarů během deseti minut.

U evropských distributorů je to sice lepší, ale často se také nevyplatí to vracet. Kouíte jedno dvě zařízení, první chybu opravíte snadno, a když vám u páté chyby dojde, že je to šmejd, který by bylo nejlepší zahodit, je v tom už nainvestováno tolik, že se vrácení nevyplatí.

Ale tady si o tom můžeme maximálně poplakat a to je vše.