Ano, 10000 /10 min je dokonce čtvrtina čemu čelím já.
- TV je zrovna tam, kam nelze protáhout 10m HDMI kabelu. Zároveň tam kde je je propojena metrem od settop boxu, která tam zrovna je. Proto není jako zobrazovač pro nějaký plex/kodi a co já vím. Ani nechci nějaké řešení alá bezdrátový displej protože by k tomu musel být nějaký další myš na ovládání, takhle to jde přes ovladač bedny. Takže "youtube" chytá přes wifi v roli "prohlížeče". Tedy ne že bych nechtěl, ale není to priorita a
- Televizní poplatky mě nezajímají (ostatně stejně má DVBT1)
> mark42
a čeho tím dosáhnu?
Televizi mohu odpojit,ale to zase nepojede nic, že. Tak jsem zkusil zablokovat, co nechci a vzápětí povolit to, bez čeho to nejde. A obratem to nějak limitovat.
Kdyby to nebylo dokriplené, to buď jen stahuje youtube když chci, rozumně se ptá DNS, kontroluje konektivitu třeba 1/minutu,. A naivně-ideáln nešmíruje a neshání updaty a nepřipojuje se na 10 domén.
Zároveň je neprúchozí pokaždé v menu odpojovat síť a pak zase připojovat.
>neregistrovany
zatěžuje to router, bobtná daemon, log (v tmpfs), než jsem to zařízl pomocí iptables -s ... -dport 53 --limit x -j ACCEPT
iptables -s ... -dport 53 --limit y -j REJECT
iptables -s ... -dport -j DROP
(chtěl jsem tam občas dát reject ještě před DROPEM nutné je správné pořadí.)
> kanoe22
To je individuální. Někdo chce hotové riešenie, někdo si do poskládá podle sebe. A to liší případ od případu. Není problém mít 20TB NAS do 15W, rovnou tam přihodim dlna, hlavni DHCP server a mám všechny funkce pohromadě (ano, jistě to z hlediska bezpečnosti a oddělení koncernů je blbost, ale pro ilustraci)
----
Ale to jsme se dostali do oblasti koníčků /spotřebitelských postojů / politiky To jsem v tématu nechtěl