Dobry vecer vespolek,
zase jednou jsem v koncich. VLC mi tvrdi, ze neumi prehrat H265/HEVC.
Fedora 35 MATE
VLC 3.0.16
Vivaldi 5.1.2567.39
Tvheadend 4.3-3.20210724git6efa411.fc35
Po behani od certa k dablu a dospeni k zaveru, ze proste musim mit vsechno a musi to jit mne napadl mensi experiment...
Spustim VLC (bez parametru), otevru v nem soubor obsahujici URL streamu z TVheadend (H265/HEVC). Vse funguje.
Zavru VLC, otevru primo ten m3u soubor ze stazenych, commandline dle ps -aux vypada:
/usr/bin/vlc --started-from-file /home/tv/Downloads/25a8ea56efe74070743a1d34102b83e7
Vse funguje.
Zavru VLC, otevru TVheadend v prohlizeci (Vivaldi), zase stahnu z TVheadend primo ten maly soubor s URL, volba otevrit/ulozit vyberu Otevrit (chova se stejne i pokud dam ulozit a spustim primo z Downloads).
Spusti se VLC, zacne se nacitat stream, ale hraje jenom zvuk.
Codec not supported:
VLC could not decode the format "hevc" (MPEG-H Part2/HEVC (H.265))
Parametr v commandline beziciho procesu je ale stejny, jako pri spusteni z file manageru.
/usr/bin/vlc --started-from-file /home/tv/Downloads/25a8ea56efe74070743a1d34102b83e7
Tak dlouho se pidim po nesmyslech, jak je kruci mozny, ze mi VLC nepodporuje HEVC, kdyz ma kodeky svoje... a ono to snad vypada, ze v tom ma nejakym zahadnym zpusobem prsty Vivaldi?! Koukam na to jak puk.
Co muze ovlivnit to, ze aplikace spustena jako potomek nejakeho procesu najednou nikde nevidi svoje vlastni knihovny?
Dekuji za napady.