- 12" mi přijde dost. To bych mohl pomalu zůstat u ThinkPadu X1C6.
Jo to jsem se zkousel (14" dell latitude) , a zkousel jsem i eeepc ci jak se to jmenovalo , 10" tablet s BT skladaci klavesnici + BT mysi a podobny silenosti. Furt sem byl kvuli necemu nakrklej. Co nejlehci bytelna 12" s touchpadem a simkou je za mne ideal. Nic nemuzu zapomenout, nes*eru se s kablikama a parovanim. Baterka na celej den. Proste zapnu a makam.
- SIM by byl bonus, ale dokázal bych žít s hotspotem na mobilu.
To sem taky zkousel , nakonec jsem zjistil , ze nervy a pohodli jsou mi milejsi nez tech par korun co mne simka v ntb stoji. Ale tady souhlas ze dneska hotspot v mobilu je uz pouzitelnej a obcas funkcni wifi je na kazdym rohu. Driv to bylo na palici
- Já to nechci na seriózní práci. Jde mi o různé rychloopravy. Ono ani na tom 14" ThinkPadu X1C6 si neumím představit seriózní práci uprostřed lesa.
-Prostě cílem je mít zařízení, o kterém v batohu rozměrově nebudu skoro vědět (14" je moc) a v případě potřeby z toho něco poklikám na webu, nebo upravím v Ansible. Klidně nízký výkon a budu používat RDP/VNC.
-Chápu, že cílová skupina není velká, a proto podobný notebook nebude nikdy moc levný. Ale nechci do toho zase dát raketu.
-Věci jako RS232 jsou hezké, ale v tomto případě pro mě k ničemu.
Zkus porovnat 10" IdeaPad duet a nejakou 12" vuci tve 14"ce a rozhodni se. Nezapomen uvazovat nad bytelnosti konstrukce , vydrzi , pohodlim pri praci ... - chces to vsude tahat jak medved kozich. U mne po zkusenostech s ruznejma znackama vyhral nakonec dell latitude a nelituju.