Zalezi ako sa to konkretne chova, kam to uklada hesla, ako su ulozene.
Hesla jsou uložená v souboru šifrovaná master heslem.
Ked by bolo presne nieco taketo na trhu, nemam s tym v zasade problem, ale chcem, aby tie data boli moje a mal som k nim pristup aj bez extensiony v browseri. Chcem, aby bol ten password manager samostatny a aby to bolo lahko prenositelne a malo to interface na konzolu.
Som same ucho, aka existujuca extensiona a program toto splna.
S výjimkou toho šifrování pomocí GPG splňuje všechno třeba
Bitwarden. Je opensource, existuje jako GUI (desktopové i mobilní), CLI i rozšíření do prohlížeče. Hesla jsou uložená offline v šifrovaném souboru. Umožňuje i synchronizaci online, ale tu používat nemusíte. Ten server si i můžete hostovat u sebe a dokonce existuje i alternativní (nezávislá) implementace serveru
Vaultwarden, která implementuje některé funkce, které jsou u Bitwarden serveru jen v placených plánech. A kdybyste se pořád bál, že ta aplikace jednoho dne kompletně přestane fungovat, můžete si pomocí CLI cronem hesla třeba jednou denně exportovat a zálohovat.
Ked nad tym tak rozmyslam, tak vy ste vlastne dohnali do extremu fakt, ze si nekontrolujem nejake URL adresy s tym, ze moje navyky su nebezpecne a tak vlastne cele moje riesenie je postavene na vode. To sa mi zda voci mne dost nefer.
To je váš problém, že vám to připadá nefér. Největší nebezpečí, že heslo unikne od vás, je phishing – heslo prozradíte útočníkovi, když si budete myslet, že ho zadáváte na správný web, ale web bude falešný. Vaše řešení proti takovémuto útoku nijak nechrání. Asi jako kdyby zloději nejčastěji vykrádali byty tak, že odemknou zámek bez klíče, a vy byste si ve dveřích nechal obyčejnou fabku, ale zato byste namontoval na okna mříže a zazdil byste komín.
Zaroven nemam rad, ak zavisim na jednom konkretnom rieseni ktore je online a som vydany napospas nejakej firme ktora tu za 5 rokov nemusi byt, hacknu ju, stane sa to platene atd atd. Jednoducho musim zavisiet na nejakej externej a sukromnej entite.
To se pořád akorát bráníte něčemu, co pová snikdo nechce. Existují i offline password manažery, ostatně vy jeden jednoduchý používáte. A i drtivá většina password manažerů, které umí komunikovat online, použvá online jenom k synchronizaci hesel – takže i kdybynějaká firma vypnula servery, hesla na zařízení mi pořád zůstanou. A pořád je můžu vyexportovat do CSV a přenést jinam.
Kdezto ked mam raz Git repozitar a zasifrovane to je s GPG tak to je nepriestrelne a zelezobetonove riesenie.
Ne, není to neprůstřelené a železobetonové řešení. Namontoval jste si na okna mříže, ale zdolědji chodí dveřmi.
Ten program, pass, ani nemusi uz existovat, pretoze budem schopny rozsifrovat nejaky zasifrovany subor s mojim klucom aj cisto z konzoly bez nejakeho dalsieho programu.
Ne, k rozšifrování pořád budete potřebovat GPG – to je ten program, na kterém jste závislý.