vim jen tolik, ze jsem si ethernet i optiku natahal v byte jen v listach nebo otevrene za skrinema.
1) Kabely musí jít minimálně 30cm od vedení 220v. Za každou jednou zatáčkou si dát krabičku. Ale jaké krabičky?
>> na netu pisou ze nestineny etherneti kabel ma byt 20cm od elektrickeho kabelu, stineny kabel s folii muze byt hned vedle.
>> nejjednodussi je natahat rovne husi krky nebo roury a v kazdem miste dat krabicky co se zadelaji do zdi, tzn. grid rovnych husich krku a do uzlu krabicky.
2) Jaký přesně mám koupit kabel? Cat6e? drát? A pak jakého výrobce, aby to byl solidní kabel?
>> sel bych po cene nebo po kvalite.
3) Jaké koupit krabičky a jaké zásuvky?
>> kdyz budou husi krky rovne a v krizenich/zatackach krabicky dostatecne velke na manipulaci a na zarovnani do der ve zdi, tak muzu kabely kdykoliv vymenit.
ja bych husi krky nezatacel, misto zatacek krabicky, v obi je jich hafo typu.
4) Mám ty kabely vést stěnou a nebo to vytáhnout nahoru do míst, kde bude izolace? Nebo to vytáhnout až na pochozí půdu?
>> izolaci nechces trhat, takze tam kam se dostanes.
5) Je lepší mít rack v technické místnosti, kde bude vlhko a teplo a nebo na půdě, kde to může být v létě ještě horší?
>> nejlepe tak aby byl dostupny, klidne za cenu delsi kabelaze.
6) Kam namontovat wifi router, aby byl dosah co nejlepší? Na strop? Jak ho schovat, aby nebyl moc vidět ale přitom abych se neokrádal o signál?
>> na zed blizko etherneti zasuvky, polozit na komodu. nebo na hacek na zed.
7) Bude stačit jeden router a nebo budu potřebovat nějakou mesh síť?
>> treba vice routeru a rozvetvenou sit, mesh ne.
Jaké koupit husí krky, aby se tam kabely vešly a byla tam rezerva?
>> tak aby vlezly do zdi, treba i dva paralelne
at to neni jak roura do zumpy.
9) Mám něco protahovat tím husím krkem, aby se mi tam pak ty kabely lépe tahaly? (provázek, nějaký silikon, ...)?
>> rybarsky vlasec.
10) Jaké použít kabely, které budou na baráku kvůli kamerám?
>> stinene a kvalitni.
11) Jak vyřešit kabel, který povede k bráně pro auta a ke kameře u plotu? Zakopat? Jak hluboko? používat zase husí krk? Jaký husí krk a jaké kabely?
>> ven a do zeme bych radsi vedl optiku kvuli bleskum, nebo nosne odolne stinene tluste ethernety urcite v barevne trubce at to nikdo neprokopne.