Přesměrování GSM hovoru přes WiFi na iPhone

Přesměrování GSM hovoru přes WiFi na iPhone
« kdy: 27. 01. 2022, 09:11:09 »
zdravim, ma niekto skusenosti s nejakym sposobom ako presmerovat normalny hovor cez wifi na mobill (iPhone) v sieti?
Wifi call (VoWIFI) ako moznost vypadava pretoze iPhone nie je kompatibilny s operatorom pre WIFI call

sorry ak som to dal do zlej sekcie
« Poslední změna: 27. 01. 2022, 10:26:44 od Petr Krčmář »

Re:GSM hovor -> WIFI -> iPhone
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2022, 10:04:43 »
VOIP a v telefonu mít aplikaci, třeba Zoiper. Třeba od Odoriku.

Re:GSM hovor -> WIFI -> iPhone
« Odpověď #2 kdy: 27. 01. 2022, 10:15:11 »
Prakticky všechny aplikace do mobilu mají zásadní nedostatek v podobě příchozích hovorů, kdy to buď nefunguje vůbec nebo s četnými výpadky. Tyto aplikace se spíš hodí na odchozí volání, ale ne na příchozí. Jedině sehnat prastarou Nokii s integrovaným SIP klientem, tam to fungovalo v pohodě. Nebo si hovory přesměrovat na pevnou VoIP linku v daném místě a použít nějaký stolní telefon (Grandstream, Gigaset, Panasonic).

Re:Přesměrování GSM hovoru přes WiFi na iPhone
« Odpověď #3 kdy: 27. 01. 2022, 10:38:28 »
a nebola by lepsia alternativa pouzit android mobil (v nom VoWIFI funguje) ako "prostrednika" a z androidu / VoWIFI to nejako presmerovat na iPhone?

« Odpověď #4 kdy: 27. 01. 2022, 11:00:21 »
Chtělo by to nějak osvětlit, co je smyslem onoho přesměrování hovorů. Jestli špatný mobilní signál v daném místě, pak jak jsem psal výše, tak to řešit stolním VoIP telefonem a hovory směrovat na něho. Jestli je důvod jiný, tak jaký?

« Odpověď #5 kdy: 27. 01. 2022, 11:26:32 »
ano dovod je slaby signal v objekte, ale na niektorych miestach je dobry, s voip nemam skusenosti ale chapem to tak ze volanie a prijem hovorov by nebolo mozne realizovaat cez iphone ale cez iny prenosny telefon.

Ja zatial hladam riesenie ako by sa dalo volat a prijimat hovory cez iphone

Medo77

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27. 01. 2022, 12:20:09 »
A v ramci objektu zrealizovat nejaky opakovac ? Uzitok budu mat vsetci ..
Akurat netusim, co to obnasa... Uz som to niekde pisal, ze raz sme boli zakopany pod peknymi par metrami zelezo-betonu, a riesenie ako tam mat signal, bolo hore na objekt dat vecsi pelendrek, od neho drot (vodic) dolu sachtou az do "servervne", a tam zase pelendrek (blbu malu magneticku vsesmerku). Do cca 1 metra tam fungovali mobily v pohode.

« Odpověď #7 kdy: 27. 01. 2022, 12:47:39 »
Jaktože není iPhone kompatibilní s operátory na VoWiFi? Používám iPhone s českým T-mobile a VoWiFi funguje, stejně jako u ostatních operátorů (dříve zkoušeno VF). Jak už to tak ale bývá, naši operátoři blokují pro VoWiFi IP adresy, které nepovažují za IP adresy z ČR, takže občas je nutné jim napsat a trochu poprosit o přidání, pokud používáš VPN, tak s přidáním ani moc nepočítej, do toho se jim nechce.

noob

« Odpověď #8 kdy: 27. 01. 2022, 13:48:04 »
Jaktože není iPhone kompatibilní s operátory na VoWiFi? ...
Zrovna T-mobile píše, že to funguje "U podporovaného telefonu zakoupeného u T-Mobile". Mám tu 2x iPhone SE a ani jeden na VoWiFi nefunguje.

« Odpověď #9 kdy: 27. 01. 2022, 14:10:45 »
Mám T-mobile a iPhone 11Pro a VoWiFi mi funguje... Mobil z Alzy.

« Odpověď #10 kdy: 27. 01. 2022, 14:31:26 »
U volání přes WiFi je pochopitelně potřeba, aby to nezařízl nějaký router u uživatele nebo daný ISP, v jehož síti to má běhat.

« Odpověď #11 kdy: 27. 01. 2022, 15:05:51 »
Jaktože není iPhone kompatibilní s operátory na VoWiFi? ...
Zrovna T-mobile píše, že to funguje "U podporovaného telefonu zakoupeného u T-Mobile". Mám tu 2x iPhone SE a ani jeden na VoWiFi nefunguje.

iPhone SE2 funguje v pořádku, zakoupen v TMO nebyl. Tohle je dost citlivé na tvé internetové spojení, občas je potřeba si s tím pohrát nebo zajistit průchodnost. Ověř si to.

« Odpověď #12 kdy: 27. 01. 2022, 15:44:20 »
je to nekompatibilita iPhone a O2 SK - Apple to sam (ne)potvrdzuje na svojom webe. a mam android a na nom VoWIFI funguje

preto mi napadlo ci by sa ten hovor nedal z androidu nejako presmerovat cez "obycajnu" WIFI?

Zosilovac (opakovac) signalu je asi rizikovy, hrozili by problemy

noob

« Odpověď #13 kdy: 27. 01. 2022, 23:12:04 »
Citace
iPhone SE2 funguje v pořádku, zakoupen v TMO nebyl. Tohle je dost citlivé na tvé internetové spojení, občas je potřeba si s tím pohrát nebo zajistit průchodnost. Ověř si to.
Ha! Dal jsem tomu znovu šanci a fakt to funguje. Stačilo vypnout na routeru QoS. A dokonce to jede i přes firemní VPN v Německu :)

« Odpověď #14 kdy: 28. 01. 2022, 09:25:06 »
je to nekompatibilita iPhone a O2 SK - Apple to sam (ne)potvrdzuje na svojom webe. a mam android a na nom VoWIFI funguje

preto mi napadlo ci by sa ten hovor nedal z androidu nejako presmerovat cez "obycajnu" WIFI?

Zosilovac (opakovac) signalu je asi rizikovy, hrozili by problemy

Jo ty se bavíš o SK, tak to jo, je to české fórum a chce to aspoň zmínit. U SK nemám zkušenosti, tak je opravdu možné, že ti ještě není podporované.

Všechny ty způsoby jsou dost nespolehlivé. Asi nejvhodnější je přejít na SIP a řešit to přes ústřednu, např. Odorik má pěkné služby a možnosti, ale opět, nevím jak je to v SK.

Aplikace, které by uměly přesměrovávat telefon jsou takové vždy polofunkční, chvilku jdou, chvilku ne, dělá to problémy. Přes wifi nemůžeš zavolat sám na telefonní číslo, potřebuješ službu (např. SIP), která ti zprostředkuje, ale ta stejně potřebuje ústřednu, možná ale nějaká levná jednoduchá řešení existují, většinou ty ceny u infolinek lítají pěkně vysoko.