Jo, topí strašně moc, ale měřil jsem to a ta spotřeba nebyla tolik nad očekávání.
Spotřebu sem nějak neřešil a co se týče teploty, tak to nebylo nijak dramatické. Neřekl bych, že teplota na povrchu přesahovala 30°C. Kabel mám dotažený až do obýváku (od vstupu od poskytovatele, který je v krajní technické místnosti, kde mám udělanou zásuvku a přes CAT6 kabel dotaženou až doprostřed bytu další zásuvku). Potřebuju ale "uklidit" jedno zařízení do té technické místnosti, tak sem použil starší Edgerouter X jako router a ten Mikrotik předělal jen na hloupé AP, které má všechny porty v bridge modu. Akorát mě tohle řešení moc netěší, navíc ten edgerouter x už je fakt tak trošku za zenitem, tak chci přejít na jednotné řešení a nejvíc se mi zamlouvá právě Unifi.
Proto důvod prodeje toho Mikrotiku. Není to o tom, že by mě zlobil, nefungoval, nestačil, moc žral, moc topil, málo topil...prostě jen ujednocení sítě s ohledem do budoucna i na smart home. Winbox nebo web rozhraní od mikrotiku mi nevadí na ovládání (jasně, pro někoho může být složité, ale těžko soudit). Jinak co se týče výkonu antén na wifi, tak prakticky mám pokrytí po celém bytě, který má 83m2 (s tím že router je cca uprostřed).
mám 100Mbit download připojení, přes kabel dostávám cca 93Mbit/s.
V pokoji na druhé straně bytu, přes minimálně 3 železobetonové zdi a vzdálenost cca 10m sem měřil rychlost cca 45-50Mbit/s.