Třístupňové ukončování aplikací na androidu?

Třístupňové ukončování aplikací na androidu?
« kdy: 20. 01. 2022, 21:36:20 »
Aplikace Na androidu mají Pět Stupnů Spuštění? (správně, v titulku jsem 1 ° vynechal) ...  A omluvte že to není přesný stavový diagram kde stavy jsou v obdélníčku a transitions šipkami, ale snad je to pochopitelné (skloněně je stav, podtrženě akce , kterou z tohoto stavu provedu k dalšímu)
0. Nic  (otevření)->
1. Spuštěno (z nabídky aplikace dám ukončit , dostanu se na hlavní aplikaci nebo předešlou) ->
2. Ukončeno z menu aplikace (Swajpnu v "alt+tab" nahoru) ->
3. odSwajpnuto  není vidět v aktivitách  (vynutit ukončení (docílí se toho podržením prstu na ikonce - Informace o aplikaci - Vynutit ukončení)) ->
0. Nic. Tlačítko vpravo  Vynutit Ukončení  je šedé. (A tlačítko vlevo Otevřít zbarvené.)

Čekal jsem, že když aplikaci Ukončím Pomocí Quit z nabídky, nebude strašit V "swajpovacím šatníku spuštěných aplikací"
Čekal jsem, že když aplikaci ukončím odswajpnutím nahoru,(ne nutně hned)  tak to bude Jako když dám Vynutit ukončení.

Konkrétní chování:
1. Firefox má všech pět stupňů. 1Otevřu, 2zavřu+ v šatníku straší poslední screenshot kde je vidět menu s položkami Addons-Settings-History-Quit-About),3 Odswajpnu a pak ho ještě můžu vynutit

Zajímavé, že paměť se uvolní ve 3(odswapjnutí)---cca 800MB   i  0'(vynucení) 400MB (tytočísla brát hodně s rezervou.

Chromu Chybí Fáze 2 (neukáže se v šatníku spuštěných bordelu+pohřebišti kdysi spuštěných aktivit)...

Obojí režimu inkognito.

Může si sama aplikace sama ukončit, že není vidět v šatníku?
Může se sama  až tak zavřít, až se vynutití(ukončení)?

« Poslední změna: 20. 01. 2022, 21:41:53 od mikesznovu »

Re:Třístupňové ukončování aplikací na androidu?
« Odpověď #1 kdy: 20. 01. 2022, 23:15:25 »
šatník ??? ty vole co to jako je?

Kill back button.

co je killback button ?
« Odpověď #2 kdy: 22. 01. 2022, 20:25:18 »
 >:( Co to jako je https://forum.root.cz/index.php?topic=25758.0 ten killback button?

šatník je překlad z English drawer alias app drawer (na nadroidu něco jako Alt-Tab) (Ostatně i zkratka Alt Tab přes skutečnou klávesnici tovyvolá  8))