hikvision bych asi nemenil, staci tomu zakazat traffic ven z LAN, stream pak frci jenom pres lokalni homeassistant na rpi4 (na rpi3 to taky jelo vpohode),
ten hikvision uklada jenom na sdkartu defaultne bych rekl, tam neni v cene zadny cloud zdarma, xiaomi to taky cpe na sd a pak to posila do cloudu, ale na bordel v garazi at se klidne kouka cela cina i azerbajdzan
Tiez mam hikvision + NVR od tej istej znacky. Takmer vsetko sa da teoreticky nastavovat cez web, pretoze zariadenia pouzivaju linux embedded a predpokladajme, ze je tam nejaky httpd. Toto sa mi velmi paci. Stream sa samozrejme da poslat cez rtsp a vo VLC si to pustis aj v mobile. Ak by sa to pouzivalo len na stream, tak je to v pohodicke a uplne sa viez odrezat od cinanov.
Problem zacina byt vtedy, ked zacnes pouzivat aplikaciu hik-connect. Musis sa registrovat na ich (akomsi) cloude. Potom uz asi ides cez ich cloud (vratane streamu). Niekde som cital ze maju hodne serverov prenajatych od amazonu.
Preco pouzivat hik-connect ?
IP kamery maju rozne cidla, rozpoznavanie tvare, rozne zonacie atd ... ktore ovladaju rele a nasledne alarmy a dokazu zasielat notifikacie do aplikacie. Takze hik-connectu sa zrejme neda vyhnut, ked chces aspon aky-taky monitoring.
Nevyznam sa do HW ani SW a neviem ci nejake API cinania spristupnili pre vyvojarov, ale ked som hladal alternativu na hik-connect, tak som sa docital, ze nic neexistuje (teda ak nepocitam alternativy od sameho vyrobcu).
Vacsina tychto zariadeni funguje tak, ze si to kupis, zapnes, stiahnes do mobilu aplikaciu, naskenujes QR kod, zaregistrujes sa na nejaky cloud, kde sa overi ID kamery s app. A potom sa uz len tesis, jak to vsetko super funguje.
Nemusis sa pindit s nejakym port forwardingom, DDNSom a pod.
1000 krat by som si radsej nastavil port forwarding a ddns aby som mal medzi app a kamerou skutocne p2p ako nejaky cinsky pseudo p2p.
Pre laikov a motazne firmy je QR kod a stream cez tretiu stranu paradna vymozenost, pretoze s tym nemaju ziadnu pracu navyse a vela krat nemaju ponatia ako to funguje. Dolezite je, ze to funguje.
Nedavno som sa mal moznost stretnut aj z videovratnikom od hikvision. Bohuzial ina moznost ako fungovanie cez cloud nebola. takze ovladanie elektromgnetu na otvaranie dveri ma okrem majitela aj nejaky cinanko