@j. to jsem pochopitelně zkoušel jako první možnost.
@Olaf ... mašina přišla tak nějak na běžnou údržbu, systém funkční, avšak narazil jsem na problém, když jsem kontroloval, jestli je aktuální ... nevypsal ani jednu aktualizaci a windows update skončil s chybou 080070002. Klasické postupy nezabrali, tak jsem přešel k FixIt(ům) to také nezabralo a tak jsem šel do hloubky, no a při sfc /scnanow skončil s hláškou: Program Ochrana prostředků systému Windows nemohl spustit službu opravy. Zkoušel jsem všechny možné body obnovení, avšak bez úspěchu. Zkoušel jsem jestli tam nebyl nainstalovaný nějaký Antivir, který byl špatně odebrán, jako McAfee či Norton. Projel jsem to Hijackem .... a určitě ještě něco, ale nepamatuji si to všechno. Podle datumů byl systém plně funkční asi před třičtvrtě rokem. Vše bez výsledku. Instaluji na jiný disk, takže to můžeme klidně ještě zkoušet :-D
No je to typická uživatelská mašina, kde se instaluje páté přes deváté a kliká se jen na další, další a dokončit. Nečtou se a už vůbec nenastavují možnosti instalace, takže tam asi nalezlo dost svinstva. Nehledě na to, že se lezlo i na různé weby a chytila se různá havěť ... nic však, čeho by se nešlo zbavit. Proto mne napadla možnost nainstalování nových systémových souborů .... u XP otázka pěti minut naklikání u Vist asi zcela nemožný úkon. Což bude asi i to samé u sedmiček.