Zdravicko vespolek,
opet se na vas obracim s zadosti o radu.
Kernel pro Fedoru (5.14.16, ale na verzi patrne prilis zalezet nebude) mi obcas, patrne nahodne podle toho, co se zrovna inicializuje driv, meni poradi polozek v hwmon.
Tedy, treba /sys/class/hwmon/hwmonX je symlink vedouci na zarizeni pojmenovane hwmon0 v /sys/devices/<neco>/<neco>/<neco>/hwmonX
Problem je, ze hwmon0 je behem jednoho bootu na /sys/devices/platform/coretemp.0/hwmon/hwmon0, udelam reboot a najednou je treba na /sys/devices/platform/nct6775.2608/hwmon/hwmon0 (a coretemp.0/hwmon/hwmon0 je najednou coretemp.0/hwmon.hwmon1).
Takze najednou vse, co v monitoringu odkazovalo na hwmon0, realne odkazuje na jine zarizeni.
Da se nejakym zpusobem zafixovat poradi, ve kterem jsou jednotlive moduly nacitany?
Kupr. pouzivam monitorix pro sledovani/grafovani teplot a kde ceho + na to navazane skripty, ale potrebuji najit zpusob, jak se skutecne dostat k tomu, ze CPU je skutecne CPU a ne environment teplota na desce apod.; wildcards v tom konfiguraku patrne nefunguji.
Variantne by to asi slo resit nejakym skriptem na prepisovani konfiguraku pro monitorix podle toho, jestli zrovna existuje /sys/devices/platform/<zarizeni>/hwmon zrovna jako hwmon 0, 1, 2, 3 ...., ale to mi prijde jako dost divnej rovnak na ohejbak.
Dekuji!