PulseAudio a separacia kanalov

Pali

PulseAudio a separacia kanalov
« kdy: 07. 07. 2011, 14:44:56 »
Mam zvukovu kartu s 8 kanalovym vystupom. Pouzivam vsak jedine 2 kanalove reproduktory a 2 kanalove sluchadla. Chcem mam zapojene do PC reproduktory a aj sluchadla, chcem aby mi isiel na nich rovnaky zvuk a chcem oddelene ovladanie hlasitosti pre reproduktory a sluchadla.

Teda aby som vedel mutnut ci uz sluchadla alebo reproduktory prikazom.

Pred tym ako som zacal pouzivat PulseAudio to islo trochu kostrbato regulovat cez alsamixer. Master boli reproduktory a surround boli sluchdla. Nastavovanie hlasitosti bolo nezavisle a fungovalo nezavisle aj mute. Islo to ale potom pekne nakonfigurovat v KMix (+ klavesove skratky).

Teraz by som vsak rad pouzival PulseAudio a neviem nieco taketo nakonfigurovat. Ak je spustene pulseaudio a dam mute na ktorykolvek kanal v alsamixer (spusteny s -c 0 aby som videl zvukovku) tak pulseaudio si to vsimne a pre istotu mutne vsetky kanali :( (nastavenie hlasitosti pre jednotlive kanali funguje, ale iba pokym sa pulseaudio nerestartuje - potom si to samo zaco navoli). Takze takto sa to neda...

Skusal som pouzit pulseaudio module-remap-sink. Ale ani ten nefunguje. Robi to nasledovne:

pulseaudio vidi moju zvukovu kartu s nasledujucimi kanalmi:
front-left, front-right, rear-left, rear-right, front-center, subwoofer, side-left, side-right

Zistil som ze front-left a front-right odpoveda vystupu do reproduktoru a rear-left + rear-right vystupu do sluchadiel. Ovladanie hlasitosti na jednotlive kanaly takto funguje, avsak neda sa spravit mute na jeden kanal (pavucontrol alebo kmix vie iba na celu zvukovku).

Tak som pouzil modul module-remap-sink s parametrami:

load-module module-remap-sink sink_name=headphones master=alsa_output.pci-0000_00_04.0.analog-surround-71 channels=2 master_channel_map=rear-left,rear-right channel_map=front-left,front-right remix=no

ale z toho nesiel ziadny zvuk. Skusil som este separovat front-left a front-right:

load-module module-remap-sink sink_name=speakers master=alsa_output.pci-0000_00_04.0.analog-surround-71 channels=2 master_channel_map=front-left,front-right channel_map=front-left,front-right remix=no

Tento krat isiel zvuk aj do sluchadiel aj do reproduktorov spolocne. Neviem co s tym. Neviem mi niekto poradit kde je problem a preco neviem odseparovat takto v pulseadio kanaly? Resp. co presne robi module-remap-sink (evidente sa na separaciu kanalov pouzit neda :()?

Skusal som aj zapnut remix a aj pouzit analog-surround-41 ako zdroj (po zmene nastaveni karty v pulseaudio) ale efekt bol uplne rovnaky - ziadna zmena.