Ahoj všem,
mám doma MSI Starcam 370i (low-end, ruční focus) a po několika letech jsem se rozhodl s ní znovu zkusit štěstí v Linuxu (Gentoo). Kamera funguje, systému se hlásí, dokážu na ní zachytávat video.
ALE - mám problém s tím, že když je kamera dobře zaostřená, tak se rozsype obraz. Pokud jí nezaostříma namířím na cokoliv, tak vidím šmouhu, ale video jede spolehlivě a plynule. Když jí zaostřím (třeba na LCD zblízka, nebo klidně na záclony přes celou místnost), tak se prostě obraz rozsype, vyhází mi to do řádky chyby a konec (program "zachytává" dál ale video se už nerozjede).
Abyste chápali, přidávám obrázky
Na prvním obrázku je obraz nedoostřený, takže můžu bez problémů zachytávat (ale k čemu to pak je...)
Na druhém je vpravo vidět ostrý obraz (LCD), dole černý pruh (to ta kamera právě dělá) a vlevo je můj prst. Kdybych před kameru prst nedal, vyhazovala by jen errory a nikdy nic nezachytila. Když jí částečně zastíním, tak zachytává právě takhle dělený obraz (alespoň).
Errory v řádce pří zachytávání mplayerem vypadají následovně
[mjpeg @ 0xab81e0]error count: 64
[mjpeg @ 0xab81e0]error y=52 x=16
Příkaz pro zachytávání jsem vygooglil a vypadá takhle
mplayer tv:// -tv driver=v4l2:width=640:height=480:device=/dev/video0
Máte/měli jste někdy podobný problém? Nenapadá vás, co s tím, aby kamera fungovala jak má?