Tož přátelé, hecnul jsem se, vyhrabal z archivu svou starou plečku s procesorem Am5x86 133 MHz (fakticky 486ka)
…a zkusil tam rozběhat to 2MF. První dvě diskety dle instrukcí jsou hotové.
Budu zkoušet ověřovat čitelnost v alespoň jedné další disketovce. V té, která to naformátovala, to funguje OK. Je to úplně běžná 1,44MB disketovka. Potíž je, že jsem na ní zkoušel nahrát na jinou disketu v běžném 1,44MB režimu nějaká data a pak jsem je nepřečetl v LS-120 disketovce, co mám v externím boxu na USB (normálně ve výpisu souborů byl vidět nějaký soubor, který jsem tam nahrál, a ještě i soubor, který jsem z té diskety předtím smazal v té mechanikce ze staré plečky, takže minimálně mezi těmito dvěma mechanikami, zdá se, nesedí úplně přesně na sebe stopy ;-), ale nevím, která je toho vinna). Tou LS-120 samozřejmě nemůžu kontrolovat čitelnost disket naformátovaných 2MF na větší kapacitu, protože ta mechanika rozumí jen standardům HD a DD, nic jiného nebere (tu LS-120 mám právě jako externí USB floppynu pro podobné případy, jako je tenhle
).
Samozřejmě je tu ta potíž, že diskety, které tu mám, už jsou starší a různých kvalit, takže během toho formátování jsem jich už několik vyrazil
. A pomálu docházejí