Ahoj,
řeším teď výměnu hardware, který již dosluhuje. Momentálně používám desktop + malý notebook, ale teď bych rád šel cestou pouze notebooku, který budu přenášet. Vím, že notebook bude vždy dražší, ale už mě nebaví řešit synchronizaci dat apod. Stávalo se mi, že doma na HO mi výkon stanice dostačoval, ale v kanceláři jsem pak narážel na limity notebooku - konkrétně Dell Latitude 7380, takže proto chci teď dostatečně výkonný notebook, který mi pokryje moje potřeby.
Co od notebooku očekávám?
Připojení ke dvěma monitorům (minimálně 27 qhd) skrz TB3 dockovací stanici. Ideálně 32 GB ram a nějaký H procesor, ideálně 8 fyzických jader (i7H v 11 generaci tohle nabízí), určitě chci minimálně 15" displej. Na notebooku budu prozovat pernamentně 2-3 virtuálních strojů (kombinace Windows a Linux) a samotný OS bude Windows 10, do budoucna upgrade na 11. Důvod, proč potřebuju x virtuálních strojů je ten, že pracuji pro různé zákazníky a mám pro každého zákazníka jeden virtuál, který používám k práci výhradně pro ono zákazníka.
Zatím mám v hledáčku Dell XPS 17 tu novou verzi, která by měla být dostupná někdy v září. Jaké máte zkušenosti případně tipy na notebook vy?
Díky za rady a smysluplnou diskuzi.