OK, mám tu pár foteček.
Tohle je základní deska z té strany, kde je název desky a revize (1.01).
Pro pořádek i druhá strana. SPI (s BIOSem) je v tom čtyřúhelníkovém rámu (nakopnutý čtverec ;-) vpravo dole největší čip.
Zde jeho detail, stejně není k přečtení, co to je :-).
Zkoušel jsem jeho obsah načíst bez odpájení (tak jak je na desce, takovými k tomu určenými kleštěmi s drátky a SPI programátorem), neúspěšně (zatím jsem vlastně tímhle bazmekem nepřečetl žádný na desce připájený čip, tohle je ovšem teprve druhý pokus). Chci říct, že kdyby se někdo chtěl pokoušet přečíst to programátorem bez odpájení, asi nebude sukces. Znal jsem nicméně nějaký soft, který uměl dumpnout z desky celý BIOS, ovšem nemůžu ho samozřejmě najít
.
A pár screenshotů z BIOSu.
Používám to na LibreElec, na to tahle hračka překvapivě stačí i s tím vynuceně disablovaným HyperThreadingem (používám na to parametr
nosmp, což bohužel znamená, že se to při sw vypnutí nevypne, neboť to v takovém případě nevyužívá ani IOAPIC).
Samozřejmě max H.264 (to dělá hardwarově ION a ve FullHD to zvládá s prstem v nose). HEVC je zde zcela mimo hru, i kdyby chodil HT, ten Atomíček nemá šanci to ukočírovat. MPEG-2 se dá ukočírovat i bez HT, ale už se při tom zahřeje, nicméně i to by měl ION zvládnout (už si nevybavuju, jestli to dělá, protože jsem už hodně dlouho MPEG2 nepřehrával ;-).