Ten firewall vypada dost divne. Kedze hlavna zasada je vzdy povolit, co sa ma povolit a zakazat vsetko ostane na konci firewallu jednoduchym input drop all pravidlom. Pokial neriesis nejaky limit rate pre ddos ci ping flood. Kde treba mat drop skor.
Este by som odporucal skontrolovat nastavenie bridge interfacu, ci tam nie je nastavena admin mac adresa.
Tato adresa sa vacsinou nakonuje z jedneho interfacu v bridge. A moze sposobovat aj loop paketov ...
Opravdu je na interface "bridge" nastavená stejná Admin MAC address jako na interface "ether2-master" MAC address. Mám na tom bridgi tedy nastavit jinou?
Urcie ano. Na bridge treba vypnut admin mac address a zmenit ju na dalsiu volnu, ako maju eth porty mikrotku.
U mna presne toto nastavenie sposobovalo, ze mi spanning tree hlasil, ze mu prichadza rovanky paket z bridge na bridge. Cim docasne blokovalo interface, kde bolo pripojene AP, ktore chvilu slo a chvilu nie.
Po vypnuti admin mac adresy a zmene mac na bridge, vseko funguje ako ma a uz dane chybove hlasky o loop-e paketov na bridge nevidim.