Jen zopakuju nazor, co uz padl hned na zacatku.
Boj o cistotu jazyka a prosazovani cistonosoplen je mrtvy.
Zejmena v IT, Vymyslet ceske ekvivalenty je slepa ulicka.
Smirte se s faktem, ze cestina je naprosto nepodstatny jazyk.99%IT projektu, dokumentace je v anglictine. zbytek v Cinstine nebo Nemcine. Pokud nekdo odpovi, jak pracuje v 100% cz projektu v 100% CZ firme, tak na to mam jedinou odpoved" jezisi, sorry, to je mi fakt lito"
(BTW jenom kvuli tomuhle prispevku jsme pridal cestinu do Firefoxu a ocividne korektoru je jedno, jestli "anglictina" nebo "Anglictina"
A nejenze je nepodstatna, navic podle ruznych klasifikaci je vyrazne obtiznejsi nez treba nemcina. Je pomatene plytvat desitkami a desitkami hodin mesicne, aby male dite splnilo naprosto pomatene predstavy CERMATu o tom, co je spravna uroven cestiny pro prijeti na sestilety gympl. Pokud nekdo nevidel, co nemocne a od reality odtrzene mozky dokazi vyplatit, vrele doporucuji.
Tahle zeme by mela konecne pochopit, ze pestovani pracovni sily pro montovny je totalne slepa ulicka.
OK, ja si treba rad prectu nejake originalni ceskou epickou scifi od Trosky nebo ruskou zertovnou povidku od Bulicova nebo bratri Strugackych. Ale moje deti se bez toho obejdou a zadna ztrata to nebude.
V tomhle okamziku uz jen hledam , jak deti nasmerovat na mezinarodni maturitu (coz v tehle zemi neni trivialni a uz vubec ne nejlevnejsi). Cim min casu ztrati na cestine, tim lip. Alespon ze uz neztrati 10 let zivota nucenim do rustiny jako ja..
Moje family se stane happy, i pokud kids nedaji, co je prehodnik. Nebo jak se to calluje