a ma prace na apple nejakou vyhodu?
myslim pro frontendaka, ktery dela webovky.
nemyslim ted vyvoj primo aplikaci pro apple.
podle mě má všechny výhody... Jako dříve jsem byl milovníkem Linuxu (Gentoo) a nedal jsem na něj dopustit, nadával jsem na Apple. Pak mi kámoš půjčil iPhone, na zkoušku jsem se dostal i k MacBooku Pro. Od té doby říkám, že vývojář (a nezáleží na technologiích), který nedělá na Apple, je chudák... HW funguje, SW také, není potřeba hloupých reinstalací OS jako na widlích atd.
Historicky, pokud mohu zhodnotit svůj "vývoj" v čase, tak:
* widle s*h*it
- nutnost vytvoření čistého image HDD pro obnovu po 2-3 měsících,
- několik LCD
- klávesnice + myš
* gentoo
- virtuální desktopy (jeden 4k LCD),
- klávesnice + myš
* MacBook
- virtuální desktopy,
- Intel,
- absolutní využití TrackPadu včetně gest,
- brutální využití Apple ekosystému,
- velké plus je absence externí klávesnice a nesmyslné myši, kteřá opravdu není potřeba (jen to lidi nechápou),
- nepotřebuji nic na víc (klávesnici, myš, LCD apod.,
- jako velkou výhodu Apple beru i to, že neztrácí časem na ceně, jako jiné widle based sra*č*ky
BTW, mistr @anonacct lže, nic takového jsem nikdy na Apple nepozoroval. Ano, možná pokud s koupíš nějaký "levný" poddimenzovaný stroj, budeš mít vysavač.
BTW2: všem vyznavačům, že uživatelé Apple jsou iOvce. Jako ano, soudruzi, myslete si to dále... Dle vašeho označení je jest vidět, že nevíte o čem mektáte. Také jsem neměl rád Apple, ale protože jsem ho neznal. Aktuálně mám více produktů a je fakt skvělé, jak funguje synchronizace, ovládání zařízení, na MacBooku mohu v klidu psát SMS, volat i když mám telefon v garáži, která je 500m daleko mimo Wi-Fi, vím kde jednotlivá zařízení jsou apod. Na druhou stranu, každý jsme jiný...