pro Brno ~75k není žádný strop. Možná tak pro mediora, ale senior těch 100k klidně může mít. Opírám se o fakt, že znám pár kamarádů co kodí a nejsou seniorní a mají okolo těhle částek...
Osobně bych se zamyslel za co utrácím a jestli by nešlo někde ušetřit aneb "opravdu tohle potřebuji?". Hodně lidím co znám, tak potřebují naprostou kravinu jako "neomezený internet za 2000 měsíčně" (pouze příklad). Případně zkusit zvýšit zájem o investování.
Nejaky tip, kde? Ake technologie robia? Aspon povedz prosim ci mala alebo velka firma a kolko nadcasov musia robit a ci maju aspon 2 dni HO alebo tam musia sediet 5x do tyzdna aby boli pekne na ociach (moje predikcie fatalne zlyhali a korona nezmenila nic, vsetko sa vratilo alebo vracia do klasickeho normalu aby manazerici mohli mat ovecky na ociach). Ano som taky "medior" aj ked uz sa posuvam skor na seniora (podla mojho nazoru), ale nie tym, ze by som bol rockstar koder, ale tym ako uz rutinne myslim na vsetky tie veci okolo a na co vsetko je treba mysliet ked sa nieco meni, navrhuje architektura atd. Poznate to. Ale zeby som vam z hlavy sypal Java 16 standard, kazdy item z Effective Java a C++20 standard, kazdu devops toolu od Ansiblu po Terraform vedel bez pozerania do docs, tak to nie, to nedavam. Neviem ci som senior, ja ani neviem co si firmy pod tym pojmom predstavuju, nikto mi to nevysvetlil. Btw, ja zijem v tom, ze totalny strop je asi tak 85-90k pre bezneho vyvojara v Brne. Viac uz len team/project manazer, architekt, a tieto pozicie. Vidavam to v inzeratoch a to si aj tak myslim, ze je to len navnada a budu tlacit na to aby si nastupil bratru za 60k v hrubom a moznost si zahrat plejstejsn.
EDIT: tu sa chodim pozerat na ponuky, nic ine velmi nepoznam, ponuky na LI neberiem vazne, uverim az uvidim niekoho kto si realne nasiel cez LI recruitera pracu a v reale to bolo tak super-duper ako to recruiter prezentoval
https://smitio.com/cs/https://www.itjobs.cz/cz/EDIT2: HO sa nam vracia do predkoronich cias, co znamena, vynimocne, v tomto som fatalne zlyhal, ja som myslel, ze sa svet zmeni, ale to som zas naivne podcenil, miestnych manazerikov a ich potesenie zo sikany poddanych.