Pro Martin H.:
Děkuji, stejně jako děkuji všem tady, co chápou můj problém a snaží se poradit.
Ono to není "u mně", je to v kraji kde lišky dávají dobrou noc a k tomu zařízení tam přistupuji dálkově z města, kde DSL samozřejmě mám. To, proč se jedná o "opuštěné zařízení v pustině" má své opodstatnění.... drátová přípojka tam ale určitě není....možná tak satelit, nebo nějaký mobilní operátor.....nechci tu lokalitu ani o jaké zařízení se jedná blíže upřesňovat....pořád se snažím vůči ISP vystupovat nějak korektně...(tohle už je spíše taková zoufalost, kdy už nevím na koho se obrátit...) i když je mi jasné, že ti co tady nejvíc prskají o tom, že je to zločin, nemám právo ISP nic vytýkat a mám si poradit sám... případně, že jsem bl.bej, protože už každá bába ve vesnici na horách má firewall, který levou zadní administruje a já to moc řeším, by byli ti první, kteří by na mém místě všude psali jméno ISP, případně by se s ním soudili za ohrožení jejich zařízení.....
Uvedená pravidla na tom svém druhém routeru samozřejmě používám + ještě i další.... Na většinu portů je třeba přístup jen ze známých IP atd.. člověk ale musí být ve střehu....když jsem po ISP chtěl aby mi celou veřejnou adresu, za kterou platím, hodil 1:1 až na můj router, že se o to budu starat sám, tak to odmítl z důvodu bezpečnosti....je vtipný, že já to mám v pořádku a on má svůj router napadený a nakonec s tím mám ještě víc starostí.....
Unesení části dat někam jinam, nebo odchytlé nějaké heslo bych v nejhorším asi ještě přežil... nepředstavitelné by bylo, kdyby se červi uhnízdili v koncových zařízení...ale to se snad nestane....v logu ze svého routeru nevidím žádnou nestandardní komunikaci zevnitř mé sítě...nevím, co více ještě hlídat.