Je opravdu smutne, ze cz nic, spravce .cz a autor nekolika resolveru nedokaze provozovat svoje ODVR bez castych vypadku.
To je dost odvážné tvrzení, když zatím o žádném výpadku nevíme. To, že to nefunguje jednomu nebo dvěma lidem, zatímco ostatním ano, nenasvědčuje tomu, že by byla závada na resolverech.
Ja jsem byl velky nadsenec pro pouzivani ODVR od nic.cz a hodne jsem ho propagoval. Myslim, ze do cca 2019 fungovalo bezvadne, pak se zacaly mnozit obcasne vypadky standardniho DNS a zejmena po pridani DoH tato sluzba nefugovala i nekolikrat za tyden a musel ji na 1 mikrotiku a 1 turrisu, pripojenych do kompletne rozdilnych siti / ISP, nahradit za Cloudflare (DoH pro mikrotik, DoT pro turris). Aktualne jsem od zacatku mesice, po delsi dobe, na jine, 3. siti, s jinym mikrotikem, kde to puvodni DoH nastaveni zustalo, ale musel jsem ho zrusit minuly tyden, opet kvuli vypadkum.
Pochybuji, ze by moji ISPs meli problem routovat specialne moje HTTPS requesty pro DOH, zda se, ze toto jde pres nix a vzdy byl problem pouze v DNS - instantni fix bylo nahradit server za 1.1.1.1 a/nebo DoH endpoint za
https://mozilla.cloudflare-dns.com/dns-query / nebo prepnout turris na Cloudflare TLS. DNS obecne pouzivam pomerne intenzivne a proto si vsimam a blokuji mne i kratke vypadky v radu minut - to pro moji praci neni akceptovatelne.
V priloze muzete videt screenshot, ktery jsem zasilal na support minuly rok, ale nic se nestalo... Byl bych rad, kdyby se to zlepsilo, mate napr. nejaky ticket system na tyto problemy, kam bych mohl poslat aktualni logy atp.?