Remote práce pro zahraniční firmu

Remote práce pro zahraniční firmu
« kdy: 02. 05. 2021, 21:19:28 »
Zdravím,
rád bych se zeptal na zkušenosti s remote prací jako programátor pro zahraniční firmu.
Jak probíhal pohovor? Stačí angličtina C1 nebo chtějí C2? Jak je to s platem? Musí jít člověk přes agenturu? Smlouva je na IČO?

Předem díky za jakékoliv rady, zkušenosti...

PanVP

Re:Remote práce pro zahraniční firmu
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2021, 22:34:48 »
Hlavně - můj osobní názor - to je z 90% o skvělé personální agentuře!!!
Poradí ti, co máš na CV dát, co odebrat, jaké jsou realistické peníze a jaké firmy celkem dobře platí.
Klidně s tebou udělají i cvičný pohovor.

S Free weby mám špatné zkušenosti, ale možná někomu fungují, budu rád za tipy!

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2021, 23:18:06 »
> stačí angličtina C1 nebo chtějí C2?

Toto je ciste CZ specifikum, neres blbosti, proste to zkus a kdyz to poprve nekplapne, tak budes vedet, kde pridat.

« Odpověď #3 kdy: 03. 05. 2021, 00:03:39 »
Citace
Hlavně - můj osobní názor - to je z 90% o skvělé personální agentuře!!!
Poradí ti, co máš na CV dát, co odebrat, jaké jsou realistické peníze a jaké firmy celkem dobře platí.
Klidně s tebou udělají i cvičný pohovor.

S Free weby mám špatné zkušenosti, ale možná někomu fungují, budu rád za tipy!

Ve vedlejsi diskuzi (https://forum.root.cz/index.php?topic=24649.0) jsem nadhodil recnickou otazku, jestli to, co tu provozuje PanVP, je guerilla marketing nebo se proste nudi. Jeho ustavicne odkazy na cooljobs a reci o tom, ze kdo bere pod 100k je lenoch, mi prisli uz trochu za hranou.

Ted uz je to evidentni, ze se jedna opravdu o guerilla marketing. Ted je otazka na pana Krcmare, jestli je to opravdu to, co tady chcou v diskuzich mit. A dalsi spise recnicka otazka je, kolik takovych uctu tady figuruje, protoze tech diskutujich, co tu berou sto a vice tisic, je prekvapive hodne. A prekvapive nemyslim, ze berou tolik, ale ze pri takovych platech nemaji nic jineho na praci nez se vytahovat na root.cz, kolik berou, jak jsou vsichni loseri, kdo delaji za 70k, atd. atd.

« Odpověď #4 kdy: 03. 05. 2021, 01:18:15 »
PanVP tu v minulosti pusobil pod prezdivkou Javaman, Vrana Diskuze, PetrK.