– Logik: Platí že A+B=C.–já: To se takhle obecně nedá říci. Záleží na tom, co je A, B a C.
– Logik: Uhýbáte od tématu. Nechci řešit, co je A, B, C. Tvrdím, že A+B=C.
Klasika. Když tě po desítkách postů přinutím připustit, že to, co tu řešíme nemá být nějaký soulad s očekáváním,ale soulad smlouvy s poskytnutou službou, tak začneš lhát, žes to vlastně tvrdil od začátku. Jako taky způsob,jak uznat omyl, ale jestli si myslíš, že Tě to shazuje míň, než kdybys řek: sorry, v tom jsem se pletl.... tak se opět pleteš.
Řešíme tu, zdali A=B. Tedy zdali
obsah smlouvy =
poskytnuté plnění. Poskytnuté plnění je jasné(NAT 1:1). Tedy stačí zjistit obsah smlouvy. A celou dobu se tu snažím o definici obsahu smlouvy: tedy o definice pojmu veřejná IP adresa, já (důkaz je snadný: první jsem zde spolu s Miroslavem snažil definovat tento pojem, Xkrát jsem Tě vyzýval, ať definici uvedeš, a pak, ať ji opravíš, protože má tyto chyby).
Naopak Ty jsi se mnohokrát snažil z diskuse o této definici vyvléci: nejprve si se snažil řešit, proč lidé IP pořizují (tedy nikoli co to je), pak jen kolik postů trvalo, než jsi zareagoval opravdu na moji definici toho, co je to veřejná IP, pak jsi se dalších X postů snažil vyvléci tím, že jsi se snažil tvrdit, že když to "zákazníkům stačí", tak není co řešit (a tedy nemusíme řešit nějaké definice) a takových "snah odbočit" bylo z Tvé strany X. Takže opět obviňuješ mne z toho, co děláš sám.
co tenhle pojem vlastně znamená. Ale vy jste to stále ještě nepostřehl.
Nedostatek argumentů nahrazuješ lhaním a agresivitou. Celou dobu jsem to já, kdo se tady opakovaně snaží diskusi vrátit k definici toho, co je to veřejná IP adresa - a proč je Tvá definice tohoto pojmu vadná. Ty celou dobu uhýbáš k věcem jako "potřeby zákazníků" a "soulad s očekáváním" - tedy k věcem, které evidentně s definicí pojmu veřejná IP nijak nesouvisí. Tyto pojmy se neobjevili ani v Tvé definici VIPA, o jejíž validitě tu vedeme spor. Tak prosím nelži, lež má krátké nohy a je to hloupé.
Pamatuješ si vůbec, že jsi na začátku diskuse tvrdil, že pojem veřejná IP definován vůbec není :
Vy se pořád tváříte, že „veřejná IP adresa“ je terminus technicus s jasně daným obsahem....
Než Ti omlátili jiní o hlavu, že to je termín defakto definovaný RFC (doplňkem k privátní adrese).
A teď se snažíš tvrdit todle. Na to se fakt dá říct jen: Ha, ha.
Bude fungovat spojení odkudkoli z internetu na webserver zákazníka na portu tcp/443.To je pro vás obrovská záhada, potřeujete k tomu zákazníka,
Ne není to pro mne záhada. Jen narozdíl od Tebe nepřekrucuji realitu.
Definice služby přesměrování portu
není závislá na zákazníkovi. Pokud má ISP v ceníku portforwarding TCP/443, a objedná-li si ho na danou adresu
jakýkoli zákazník, tak prostě na danou adresu (na danou internetovou přípojku) budou doručovány pakety úplně stejným způsobem, nezávisle na tom, kdo je zákazník (a tedy jaké má potřeby, očekávání nebo nevímco).
Tedy tato služba na zákazníkovi prostě závislá není, je dobře definovaná i bez zákazníka. Stejně jako knedlo-vepřo-zelo objednané v hospodě je to samé jídlo, nezávisle na tom, na který stůl ho číšník donese.
Tvoje definice veřejné IP adresy ovšem na zákazníkovi závislá je, protože to, co pro jednoho zákazníka splňuje definici (např. portforward 443), pro jiného nesplňuje (protože ten chtěl 80ku). Bez určení toho, kdo je zákazník a jaké definoval služby tedy nejde rozhodnout, zdali je služba splněna. U portforwardu HTTPS ano. Proto je portforwarding dobře definovaná služba, ale tvoje VIPA podle Tvojí definice nikoli, a proto je to vadná definice.
Btw. to, že je Tvoje definice špatně vyplývá i z toho, že kdyby to tak opravdu bylo, pak by nutně musela být
součástí smlouvy definice těch služeb, které má ISP zajistit. Ta
reakce ISP na požadavky zákazníka, o kterých jsi mluvil. To ovšem nedělá žádný (co znám) ISP - ve smlouvě je pouze veřejná IP adresa, tečka.
Právě proto, že pojem veřejná IP ve skutečnosti
není definován dle požadavků zákazníka, ale má pevný obsah. Není co upřesňovat.
===
Vzhledem k tomu, že zatím nevíte, o čem se tu diskutuje, těžko jste mohl přinést relevantní argumenty.
Jen ukazuješ svoji aroganci a neschopnost diskutovat slušně. Jestli Ti to pomůže, prosím, posluž si. Ale vizitku si tím děláš sám.