Pomoc s KDE

Pomoc s KDE
« kdy: 19. 06. 2011, 22:44:27 »
dobry den nainstaloval som rodicom na notebook novu fedoru a ako desktopove prostriedie som dal KDE. Sam s nim vela skusenosti nemam a potreboval by som najst moznost nastavenia vstupu na nahravanie audia (koli skype). Spolu s KDE tu mam aj Gnome3 ktore som im z pochopitelnych dovodov dat nemohol. Tam toto nastavenie je
. V KDE vsak najdem len nastavenie nejakeho vseobecneho vstupu, interal audio ale nikde nemam tie moznosti Mic, Mic2 alebo LineIn. Neviete mi niekto poradit ako to vyriesit? vdaka

Re: Pomoc s KDE
« Odpověď #1 kdy: 19. 06. 2011, 23:05:08 »
Vpravo dole na hlavním panelu klikni (levým) na ikonu pro hlasitost a dole pod tím TrackBarem by pak mělo být tlačítko 'Směšovač'.
A nebo přes KickOff (Hlavní menu) - > Aplikace -> Multimédia -> Zvukový směšovač , (ale tenhle způsob mi z nějakýho důvodu zrovna teď nefunguje).

« Odpověď #2 kdy: 20. 06. 2011, 11:33:22 »
Ano to som skusal, avsak nikde tam to nastavenie neviem najst (ked som daval skusobny skype hovor tak to snimalo rovnaky sum ako ked je nastavenie Mic1 a spravne to funguje na Mic2. Ten zmiesavac mi tiez nefunguje. Mozno by to slo nastavit tu:
Pokusal som sa posunut vyssie tu polozku HDA Intel..  ked som to nastavil, dal OK alebo Pouzit po novom spusteni je vzdy na vrchu ta polozka Internal ...

trubicoid2

« Odpověď #3 kdy: 20. 06. 2011, 11:45:07 »
a nejde vybrat vstup Mic2 primo ve skype?

« Odpověď #4 kdy: 20. 06. 2011, 13:04:14 »
V tom Směšovači v menu Nastavení je položka "Vybrat hlavní kanál". Možná to pomůže.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 20. 06. 2011, 13:18:08 »
Až se proklikáš v tom směšovači ke všem zařízením a budeš je ve směšovači mít, pořád nemáš vyhráno. Ve Skype se zařízení nabízí (teď střílím od boku, ale až uvidíš, pochopíš) jako HDA Intel (hw0,1) apod. Nejhorší je, že se neshodujou s nazvama a typama ve směšovači.

Mě Skype nikdy nejede napoprvý, vždycky musim do směšovače, povypínat některý vstupy, pak si pustim Audacity a zkoušim nahrávat z mikrofonu dokud nevychytam správnej vstup. Pak teprve řeším Skype a vybírám tam vstupy a volám na tu jejich automat linku abych to ověřil.

Nechci strašit, ale na mym PC to tak prostě je vždycky. Na jiných PC to ale většinou jede v pohodě.

Hodně štěstí při řešení ;-)

« Odpověď #6 kdy: 20. 06. 2011, 18:48:45 »
V tom Směšovači v menu Nastavení je položka "Vybrat hlavní kanál". Možná to pomůže.
Ano skusal som aj to ale je tam len jedina polozka na vyber, takze tudy cesta nevede...bohuzial