Díky moc všem za rady, toto mi zatím stačí. Chvíli mi zabere, než se tím prokoušu a aplikuju. Jsem pouhý hobby „programátor“, vše dělám ve svém volném čase, angličtina není má silná stránka a google translátor není vždy ideální způsob překladu. Nic méně vím, kterým směrem se můžu vydat.
Řeším úpravu různých textových výstupů, které obsahují různé hodnoty, které je potřeba z daného texťáku vypreparovat, následně z nich matematickými postupy vypočíst hodnoty jiné a ty poté nějakým způsobem dát do textového výstupu.
Potřebuji tento postup aplikovat i v práci, takže jsem omezen nainstalovanými programy a nemožnosti připojit se v práci k internetu. Proto jsem takovéto věci řešil skripty přes příkazový řádek CMD (případně ryze domácí věci v Linuxu v Bashi). CMD řádek je sice silný nástroj, ale ne vše v něm jde jednoduše provézt. Navíc iterace s uživatelem je horší – pouze formou textových zadávání. Proto jsem se začal orientovat na www stránky, v kterých jsem schopný formou formulářů vytvořit poměrně přehledné uživatelské rozhraní a pomocí javascriptu provádět výpočty hodnot. Ale nevěděl jsem, jak mám aplikovat načtení těch vstupních dat a následně vypočtené data z www stránky vyexportovat.
Myslím si, že mnohé rady mi velice pomůžou.
Ještě jednou děkuji