Deska od MSI nestartuje

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Deska od MSI nestartuje
« Odpověď #15 kdy: 11. 07. 2011, 22:05:38 »
Jak to ma v nazvu MS, tak vyhodit. Od te doby, co mi na zatrcene drahem mobu na dva procaky explodovaly kondenzatory, bych si snad radsi koupil i PcChips, nez MSI. Mam stejne stare mobo od Abitu, rovnez na dva procaku, a jede dodnes. Nepouzivam ho akorat proto, ze mam rychlejsi stroj.

Re: Deska od MSI nestartuje
« Odpověď #16 kdy: 12. 07. 2011, 12:13:39 »
Ona byla funkcni i po vymene, ale asi jenom tyden  :), pak zacala blbnout, sla zapnout tak v polovine pripadu, pak vubec.
Mě takhle blblo MSIčko a pomohlo přehrát bios

Re:Deska od MSI nestartuje
« Odpověď #17 kdy: 29. 01. 2012, 20:32:46 »
Takže po delší době rozuzlení, desku zničil statický výboj, zemnil jsem se sice zemnícím náramkem o topení, ale jaksi soudruzi udělali chybu a topení nezemnilo (a nezemní). Zajímavé je, že jsem stejně namontoval několik asus desek a všechny stále běží, takže ponaučení číslo 2, pozor na desky od MSI a pozor na topení :)

mx1

Re:Deska od MSI nestartuje
« Odpověď #18 kdy: 10. 03. 2012, 23:52:11 »
:P   Výboj je sviňa, to jó, občas něco umře. Přidávám dva vlastní zážitky s uzemněním:

:P   Já kdysi ESD náramek proměřil (OK), i na kůži mi seděl (cca 1MΩ), ale uzemněný jsem pořád nebyl. Jsem se připojil přímo k ATX bedně (byla uzemněná), hezky krokodýlkem přímo na plech. Vypadalo to jako kov, ale nevedlo to. Krásná, neviditelná povrchová úprava.
Dneska už nevěřím ani plechu, že je fakt plechový.

:P   Ještě lepší případ: el. zásuvka, na kolík měla vyvedenou fázi.  V koupelně!  :o   V zásuvce zapojená pračka, na povrchu hezky 220V, naštěstí skoro všude ještě držel lak. Prý: "Dávej pozor, máme špatnou pračku, trochu kope". Kopala i přes ten bílý lak. Divím se, že přežili. Ale zásuvku opravit nechtěli, prý tomu nerozumím a zásuvkou to určitě není, protože to opravoval odborník.