Deska od MSI nestartuje

Deska od MSI nestartuje
« kdy: 17. 06. 2011, 23:14:56 »
Ahoj, na desce MSI K9A2VM od MSI jsem menil grafickou kartu, ze slabouckeho redeonu na nvidiu GTX260. Nestacil vsak zdroj (400W FSP Group, takze zadna kvalita), vymenil jsem jej tedy za FSP Group 650W (Se znackou jsem si moc nepolepsil, ale kdyz mi lezel doma...). Pocitac zapojim, nenabehne, tak jsem jej rozebral a dukladne procistil - zdroj zevnitr, par mesicu lezel, ramky, kolem patice procesoru, takze chladic dolu atp. Pak uz jel, ale spustil se tak v 1 ze 2 pripadu, v tom horsim skoncil s ventilatory roztocenymi na max, nenacetl ani klavesnici, monitor atd. Nesel vypnout pres ACPI, musel se vypina pres zdroj. Toto se vsak dalo snest, ale postupem casu - cca 14 dnu se sance na povedene spusteni snizovala, pak jiz nesel zapnout vubec, vzdy jsem skoncil na cerne obrazovce bez periferii. Rozebral jsem jej tedy znovu a vratil starou kartu v domeni, ze si nesedla s deskou. Kartu jsem vratil, ale stale skoncim na cerne obrazovce s venitalatory na maximum. Vytahl jsem pameti, spravne by se mel ozvat buzzer, ale nic, uz to mi bylo divne, tak jsem odpojil napajeni procesoru (ctyrpin), deska zase nabehla bez zapipani. Do takove situace jsem se jeste nikdy nedostal, mate nejake napady? Jenom podotykam, ze na desce neni jumper pro reset biosu. Myslite si, ze deska odesla do vecnych lovist?

Dik

KapitánRUM

Re: Deska od MSI nestartuje
« Odpověď #1 kdy: 18. 06. 2011, 02:55:10 »
Desky od MSI se zásadně spravují v ASA - sekce elektroodpad.

Ale než jí tam odvezeš, odpoj všechno možné i nemožné a zkus to.
Pokud nic, resetuj CMOS a zkus to znova.
Pokud ani to nepomůže, zkus jinou grafiku.
Stále nic?

ASA má otevřeno v pracovní dny od 9 do 17, ale ve čtvrtek a pátek zavírají už v 15 hodin, tak abys jí tam nevezl zbytečně, jako já minule plesnivej koberec.

« Odpověď #2 kdy: 18. 06. 2011, 10:17:55 »
To same bych s ni nejradsi udelal, navybiral jsem ji ja, je to sunt uz od pohledu.
Reset CMOS jsem zkousel, dle manualu je to jumper JBAT1, presunul jsem jej na 10s na odpojene desce.
Grafiky jsem daval dve, bud nvidiu se kterou se chovala pifiderne, a nebo radeon se kterym puvodne startovala, ted uz nestartuje s nicim.
Podivne je jeji chovani bez RAMek a odpojeneho napajeni procesoru, buzzer nazapipa zadnou error message.

KapitánRUM

« Odpověď #3 kdy: 18. 06. 2011, 12:45:17 »
Vyreklamovat a prodat nějakýmu chudákovi přes AUKRO.  ;D

« Odpověď #4 kdy: 18. 06. 2011, 14:41:09 »
Dak si dejte pozor, jestli nejblizsi dobou uvidite na aukru desku od MSI tak pozor  ;D ;D

McFly

• 614
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18. 06. 2011, 15:09:26 »
Dak si dejte pozor, jestli nejblizsi dobou uvidite na aukru desku od MSI tak pozor  ;D ;D

s dovětkem "nemám jak otestovat" :-) klasika

KapitánRUM

« Odpověď #6 kdy: 18. 06. 2011, 16:18:36 »
To jsem neřekl  :P
Říkám VYREKLAMOVAT a až pak prodávat přes AUKRO.

A jinak ,,nemám jak otestovat" je už moc profláklé.

Doporučuji:
,,Zbylo z přestavby"(výměna desky)
,,Funkční do poslední chvíle"(než odešla)
,,Leží mi tu už nějakou dobu"
,,Od kamaráda"
,,Dám za ní Vaší ruku do ohně!".
 ;D ;D  ;D

mx1

« Odpověď #7 kdy: 06. 07. 2011, 00:22:36 »
Podivne je jeji chovani bez RAMek a odpojeneho napajeni procesoru, buzzer nazapipa zadnou error message.
Jestli pípání řídí procesor, tak bez napájení asi nepípne.
Nebo existuje beep code pro "Chybí napájení CPU", případně "Chybí CPU" ? Jestli někdo máte informaci, napište sem. Zajímá mě to.

Bude potřeba postupně vyzkoušet komponenty jinde. Nejdřív desku jen s CPU, s klávesnicí a buzzerem, bez karet, ale připojit k nějakému jinému, spolehlivému zdroji. Případně zjistit jestli nechcípla jenom baterka, to prý taky vadí. Pak zkoušet CPU a DDR2 v jiné desce - v tomto případě snad bez rizika. Ale oba zdroje opatrně (nejlíp na hardware, který už má povolenku k likvidaci - třeba staré DVD, nebo tak něco) - zdroj lze zapnout i bez připojení mainboardu, propojkou. Postupně zjistit, co zůstalo funkční.

aaa158

• 250
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06. 07. 2011, 10:39:55 »
pipanie na doske asi tazko riesi procesor, kedze by mala pipat ked tam ziadny nie je ;-). ono sama doska ma dost elektroniky na to aby to poslalo par signalov na reprak. BTW, mas ho spravne pripojeny (na spravnych pinoch)??

« Odpověď #9 kdy: 06. 07. 2011, 21:10:18 »
Deska ma buzzer primo na sobe, musel by byt spatne zapojeny uz od vyrobi. DDR2 funguji, odzkouseno, bohuzel ted nemam moznost odzkouset baterku, nemam ted desku k dispozici, mozna pristi mesic, kdyztak napisu. GPU funguje take urcite, navic jsem zkousel 3 ruzne, i bez pridavneho napajeni a nic. Takze bud cpu nebo deska je spatna. Procesora se ale po odpojeni vetraku (na kratkou dobu) zahriva (staci tak 25 stupnu, dal ho netrapim). Az se k desce dostanu, otestuji vase nvrahy a napisu.

Michal

« Odpověď #10 kdy: 07. 07. 2011, 00:28:43 »
A co ten zdroj? Píšeš, že jsi ho také měnil. Zkoušel jsi tam vrátit ten původní? Sice je to zvláštní chování na vadu zdroje, ale co kdyby...

Jinak by to asi fakt bylo základní deskou. Třeba taková statická elektřina během montáže je svinstvo :-)

KapitánRUM

« Odpověď #11 kdy: 07. 07. 2011, 02:47:48 »
Mrtvých desek od MSI tu vedle mně leželo asi 30, poslali jsme je na reklamaci, z reklamace se vrátilo jiných 30 desek, taky vadných, ale každá měla jinou vadu  ;D ;D

Ad vyreklamované desky:
- jedné nešlo AGP
- další nešla integrovaná grafika ale AGP ano
- jiné nešly SATA porty
- další nešla zvukovka

A tak dále, prostě se vrátil odpad, který tam lidé naposílali, nějaký technik to moc nekontroloval a poslal to někomu jinému  ;D ;D

Potřetí, mi to šéf zatrhl tam znova posílat, poštovné začalo mít větší cenu než ty desky  ;D ;D

Po těchto zkušenostech desky od MSI reklamuji v ASA, nebo ať si s tím blbne zákazník  ;D
Když si jelito vybral zrovna MSI, tak ať si to vyžere.

Na druhou stranu, docela rád bych si otevřel servis MSI.
Zákazník A by mi poslal vadnou desku, tu bych dal výměnou zákazníkovi B, za jeho vadnou desku a ještě mu naúčtoval 300,- Kč manipulační poplatek za neoprávněnou reklamaci. Ježiš, to bych se měl dobře!

-

« Odpověď #12 kdy: 07. 07. 2011, 14:27:57 »
zial, kvalita MSI dosiek ide rapidne dole. Tak cca pred 3-4 rokmi to boli vynikajuce dosky a ako jedny z prvych mali standardne 3rocnu zaruku. Momentalne by som ju dal do pc asi iba z pomsty. Je to skoda, byvala to dobra znacka.
Ako hovoria kolegovia vyssie, reklamovat to, a ak to uz nepojde odniest do elektroodpadu.
Mimochodom, ak ta doska bola pred vymenou funkcna, je mozne je si ju znicil sam statickou elektrinou alebo nasilnym vyberanim/vkladanim VGA :D

« Odpověď #13 kdy: 11. 07. 2011, 11:31:29 »
Ona byla funkcni i po vymene, ale asi jenom tyden  :), pak zacala blbnout, sla zapnout tak v polovine pripadu, pak vubec.

KapitánRUM

« Odpověď #14 kdy: 11. 07. 2011, 12:04:03 »
2 farbydos

Haha!
Tak vidím, že tam pořád ještě dělá ten stejnej reklamační technik  ;D ;D