Blokace reklamy na úrovni domácí sítě

JurajP

• 370
    • Zobrazit profil
Blokace reklamy na úrovni domácí sítě
« kdy: 10. 03. 2021, 12:02:10 »
Ma niekto skusenosti s blokovanim reklam na urovni routra, kde sa to aplikuje na celu domacu siet? Ja som skusal zadavat nejake DNS servre na router, ale nie vsetko bolo blokovane. Este som nasiel riesenie v podobe Pi-Hole, mate s tymto niekto skusenosti? Ide mi hlavne o to, aby to blokovalo reklamy na SmartTV, ludom-navsteve v mobiloch.
Dakujem
« Poslední změna: 10. 03. 2021, 13:12:35 od Petr Krčmář »

Re:Ako blokovat reklamy na urovni domacej siete?
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2021, 12:08:03 »
Používám unbound + nějaké blacklisty např. tenhle

Re:Blokace reklamy na úrovni domácí sítě
« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2021, 13:19:13 »
Používám zmiňovaný Pi-Hole na Raspberry a funguje to relativně v pohodě - reklamy v Androidu to blokuje spolehlivě, v prohlížečích to sice nezachytí 100% vše, ale tam už si člověk pomůže jinak. Jen jsem párkrát zaznamenal problémy u HbbTV - tuším že to blblo na n@vě, kdy se některé pořady odmítaly přehrát.

« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2021, 16:41:49 »
Tiez pouzivam Pi-Hole na Raspberry PI Zero a som maximalne spokojny. Odfiltruje to reklamy na Androide, takze aplikacie funguju bez rusenia reklamou. Problem je len s reklamnymi odkazmi vo vysledku vyhladania cez Google kedze to blokuje reklamny system Googlu, ale cielovy link sa da pri troche snahy skopirovat ak ma clovek zaujem sa tam dostat, alebo ten odkaz, ktory je uvedeny hore cez reklamny system je casto aj nizsie v ostatnych vysledkoch.
Daju sa tam definovat aj vlastne regex paterny, takze sa da odfiltrovat aj reklama, ktora je priamo od inzerenta a nie je poskytovana cez nejaku reklamnu sluzbu, ako byva casto napr. reklama od Alzy alebo inych velkych inzerentov.

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2021, 20:35:01 »
viac/menej podobna aplikacia ako pi-hole je https://adguard.com
dlho som pouzival pi-hole, teraz skusam adguard, oba produkty su na vysokej urovni

« Odpověď #5 kdy: 11. 03. 2021, 08:32:40 »
Díval jsem se, že Pi-Hole používá také unbound.

vcunat

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11. 03. 2021, 09:40:12 »
No, to je spíš návod jak pi-hole používat s libovolným resolverem, ukázaný na příkladu unboundu.

« Odpověď #7 kdy: 11. 03. 2021, 10:37:30 »
Co máš na routeru za system? Já na openwrt používám simple adblock a v pohodě. S pihole se mi stávalo, že některé stránky blbly. S tímhle adblockem zatím ne

JurajP

• 370
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 11. 03. 2021, 10:51:11 »
V sufliku mam zatial nerozbehany ubiquity edgerouter X, ten sa chystam nahodit.

« Odpověď #9 kdy: 11. 03. 2021, 14:01:07 »
Používám zmiňovaný Pi-Hole na Raspberry a funguje to relativně v pohodě - reklamy v Androidu to blokuje spolehlivě, v prohlížečích to sice nezachytí 100% vše, ale tam už si člověk pomůže jinak. Jen jsem párkrát zaznamenal problémy u HbbTV - tuším že to blblo na n@vě, kdy se některé pořady odmítaly přehrát.
Výborná zkušenost s PiHole. Pokud máte problémy s Nova, tak tam mam takový workaround. Dočasně přes API povolím trackad.cz, spustím video a pak ho zakážu:
Kód: [Vybrat]
docker exec pihole pihole -w trackad.cz
sleep 60
docker exec pihole pihole -w -d trackad.cz
Pro Primu stačí přidat na blacklist a.iprima.cz.

« Odpověď #10 kdy: 12. 03. 2021, 11:30:47 »
Takže než si na televizi pustíš HbbTV Nova, tak si vypneš blokování trackad.cz, máš 60sekund se tam dostat a pak se Ti to zase zapne?

« Odpověď #11 kdy: 12. 03. 2021, 12:16:52 »
Já to dělal přímo přes admin panel Pi-hole, kde je rychlá volba blokování na 10 nebo 30 sekund vypnout. Pak spustil v TV video a už to jelo.

Ale třeba zrovna teď jsem to zkoušel a přehrávání bez problémů (a reklam) jede, aniž bych musel cokoliv vypínat.

« Odpověď #12 kdy: 12. 03. 2021, 12:41:25 »
Posunulo se někam blokování reklam na YouTube? Co jsem před nějakým časem zkoušel, tak to neslo vůbec, nebo blbě....

« Odpověď #13 kdy: 12. 03. 2021, 14:22:07 »
Spatne ci vubec, pokud vim.
Reklama pred, behem a po videu by mozna sla, ale Google rychle jakekoliv blokatory obejde zmenou odkud a jak se to posila. Vlozena reklama primo do videi asi nepujde nikdy.

« Odpověď #14 kdy: 12. 03. 2021, 14:23:54 »
Reklamu na youtube jsem neviděl už hezkou řadu let. Firefox a uBlock Origin, nebo jak se ten nejběžnější adblock plugin jmenuje. Nebo Brave, taky jsem tam neviděl reklamu. Nikde...