zdravím do fóra,
potřeboval bych poradit s výběrem nějakého rozumného wifi routeru. Rozumným myslím nějaký takový, který má hlavně dobře zmáknutý management přístupů k internetu a blokování ip adres. A to i možnost aplikovat různá pravidla v různých časech atd. Ideálně něco, kam by šlo i připojit soubor HOSTS. Jako samozřejmost beru i možnost blokování přístupů pomocí MAC.
zatím mám laciný tplnik, který by stačil, ALE, množství pravidel je značně omezeno, a jejich nastavování je kostrbaté a zdouhavé.
omáčka: pro snažší porozumění. potřeboval bych ve své domácí síti nastavit blokování převážně sociálních sítí a nějakých dalších webů. S tím, že bych je rád případně měl nastavené povolené jen v určitých časech.
Tohle podporuje i můj levný router, nicméně jeho množství blokovaných adres je dost limitováno. Aby se mi povedlo odstřihnout např. de**ní tiktok od internetu, musel jsem udělat 14 pravidel, zablokovat cca 20 adres(bylo by to víc, ale router umí blokovat způsobem např. *tiktok*) a 4 řady ip, což je fakt k vzteku. tím že router umí max 20 pravidel, už toho moc neudělám. A když už bych měl něco rozumnějšího, docela bych ocenil, kdyby šlo jako bonus do routeru narvat HOSTS, zaprvé kvůli komfortu, a zadruhé, abych nemusel řešit reklamy a analytickou havěť na každém konkrétním zařízení zvlášť.
díky