SEZNAM: <script src=... type="012309abcdef-text/javascript> WTF

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
Nevíte někdo, co má tohle na českých webech znamenat?
Kód: [Vybrat]
<!-- v hlavičce -->
<script src="//ssp.imedia.cz/static/js/ssp.js" type="542...b32-text/javascript"></script>

#několikrát v tělě body

<script src="https://ssp.seznam.cz/static/js/ssp.js" type="542...b32-text/javascript"></script>
# liší se jen doména, kdo ví jestli jen na oko

/* následující blok vložte do stránky kamkoli za připojení výdejového a měřicího */
/* skriptu a definici reklamních zón (elementy pro reklamu musí v okamžiku volání */
/* metody getAds() ve zdrojovém kódu stránky fyzicky existovat) */
/* metoda getAds() zajišťuje získání reklamy z reklamního systému a její vykreslení */
/* do stránky; parametry jednotlivých zón jsou definované v níže uvedeném poli, */
/* které je argumentem této metody */
sssp.getAds([
{
"zoneId": xyz, /* unikátní identifikátor reklamní zóny */
"id": "ssp-zone-xyz", /* ID elementu, do kterého se vypisuje reklama */
"width": 800, /* maximální šířka reklamy v zóně */
"height": 200 /* maximální výška reklamy v zóně */
}
]);

Hned jak jsem to viděl, jsem cítil code smell. Něco na tom smrdí. Mě se ten skript nenačte, ale ne díky   blokování v browseru,hosts a firewallu ale prostě  nenačte (detekuji to nejblíž  a konzole chrome ani pozadavek neregistruje). Podle mě kvůli tomu atributu TYPE="něco123def-text/"....
(Mohu se mýlit, třeba autor stránky tam má chybu a trigger mechanismy se nespustí z jiného důvodu nebo tam nejsou)

Nevíte někdo co má tohle znamenat??? Jaký smysl hraje hodnota zone-id, hodnota v TYPE a co tato vyjadřuje a co triggeruje? Chová se to například jinak v SEZNAM BROWSERU  namátkou? Je v tom nějaká Černota (podobnost s pořadem na stream.cz čistě náhodná)? nebo je to nějaká speciální instrukce pro tzv. komunitní browser Brave?

Neptám se primárně na to, co úsek kódu dělá (což je asi zřejmé z komentářů, ale věřit komentářům slepě může být hodně  vo šajslich) ale, co jsou ty techniky TYPE="{???}text/javascript">

Dokonce jsem ani nepřehlédl prerekvizity v komentáři, jaké metody by měly existovat, což by mohlo vysvětlovat, že se nic nespustí, ale také nemuselo.
« Poslední změna: 24. 01. 2021, 20:55:48 od Hamparle »