Kde najdu možnost změnit kódování stránky v chrome?

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
Potřebuji na nějaké stránce v zobrazené v chrome 86 změnit kódováním aby se dalačíst. V  tom idiotském menu tři tečky vpravo nahoře u zavření , maximalizace a minimalizace to nevidím! Kde je chyba?

Re:Kde najdu možnost změnit kódování stránky v chrome?
« Odpověď #1 kdy: 24. 01. 2021, 11:51:41 »
Chyba je v té stránce, neposílá správné kódování.

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24. 01. 2021, 12:20:19 »
Chyba je v té stránce, neposílá správné kódování.
Gratuluji, přišel jste na tzv. Jirsákovo tajemství. Možná můžete přemýšlet, proč to kódování asi chci změnit.

EDIT:
Omlouvám se, prozradil jsem to(přešrktlé) hned v prvním dotazu.
« Poslední změna: 24. 01. 2021, 12:21:52 od Hamparle »

« Odpověď #3 kdy: 24. 01. 2021, 12:53:36 »
Ptal jste se, kde je chyba, tak jsem vám odpověděl. Prohlížeče už uživatelům neposkytují funkce na to, aby takovéhle chyby stránek opravovali. Změnit kódování neumí ani Vivaldi, ani Chrome, ani Firefox, ani Edge.

Takže opakuji, je to chyba stránky. Pro pomaleji chápající dodávám – pokud s tím chcete něco udělat, najděte kontakt na autora a o chybě ho informujte.

Kit

• 727
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24. 01. 2021, 13:10:41 »
Potřebuji na nějaké stránce v zobrazené v chrome 86 změnit kódováním aby se dalačíst. V  tom idiotském menu tři tečky vpravo nahoře u zavření , maximalizace a minimalizace to nevidím! Kde je chyba?

Chyba je samozřejmě v té stránce.

Není to tak dávno, kdy v prohlížečích se dalo kódování změnit a stránku zobrazit správně. Stále však existují (minoritní) prohlížeče, ve kterých se to dá změnit a zobrazit dle potřeby.

Kit

• 727
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 24. 01. 2021, 13:12:15 »
Ptal jste se, kde je chyba, tak jsem vám odpověděl.

Otázka zněla:
Citace

« Odpověď #6 kdy: 24. 01. 2021, 13:21:19 »

Otázka zněla:
Citace

Jeden z nás dvou má rozbitý prohlížeč. Já tuhle větu v úvodním příspěvku nevidím. Naopak tam vidím tu otázku, kterou jsem citoval.

Nicméně i na tu vaši otázku by odpověď zněla: „Nikde, jde o chybu stránku, musí ji opravit provozovatel webu.“

Navíc je dobré přihlédnou k historii dotazů uživatele Hamparle, který neustále vymýšlí nějaké hlouposti a pak se diví, že to programy nepodporují nebo to má rozbité. Takže se vůbec nedá vyloučit varianta, že autorem toho rozbitého webu je Hamparle, nebo že autor webu má kódování nastavené správně, ale kódování rozbíjí některý z mnoha Hamparleho skriptů, pluginů či programů, které ho mají chránit před zelenými ještírky.

Hamparle

• 365
  • junior developer ucho
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 24. 01. 2021, 14:15:21 »
Ne, nebudu to vysvětlovat jak pro tatary. Myslel jsem že to pochopí i Jirsák, který má nějakou jinou argumenační obsesi (koneckonců píše správně že chyba je ve stránce že posílá špatné kodování), že nechci měnit kódování v tom souboru na serveru přes nějakého admina který je třeba už po smrti (a pak do své smrti čekat až to opraví a já se konečně na tu stránku podívám), ale že to chci opravit u sebe v tom prohlížeče, proto slovo zobrazené bylo zvýrazněné.

Dřív bylo zvykem, že prohlížeč má nějaké menu, kde se dá i něco nastavit,.... tímhle tempem v chromu třeba zmizí tlačítko refresh, adresní řádek, záložky, rozšíření...

« Odpověď #8 kdy: 24. 01. 2021, 14:47:08 »
Nemusíte nic vysvětlovat. Všichni, kdo čtou fórum pravidelně, vědí, že jste se na nic neptal. Že jste si jen chtěl zanadávat na Chrome a potažmo celý svět.

Vysvětlení situace už tu padlo, stejně jako řešení. Že se vám řešení nelíbí, to je váš (tradiční) problém. Pokud si myslíte, že vám tu tajíme nějaké lepší řešení, že stačí pronést nějakou kouzelnou formuli a tahle funkcionalita se do Chrome doprogramuje a objeví se na vašem počítači, pak se mýlíte. Měl byste se naučit rozlišovat, jestli zázrak, který požadujete, je zázrak jenom pro vás a schopnější lidé to bez problémů zvládnou, nebo jestli by to byl opravdový zázrak, který není v moci nikoho z tohoto světa.

« Odpověď #9 kdy: 24. 01. 2021, 15:06:04 »
Pro úplnost uvedu, že určitě existuje rozšíření pro chrome, které umožní kódování stránky změnit.
(např. https://chrome.google.com/webstore/detail/set-character-encoding/bpojelgakakmcfmjfilgdlmhefphglae)

Kit

• 727
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24. 01. 2021, 15:51:57 »

Otázka zněla:
Citace

Jeden z nás dvou má rozbitý prohlížeč. Já tuhle větu v úvodním příspěvku nevidím. Naopak tam vidím tu otázku, kterou jsem citoval.

Ve svém prohlížeči vidím v titulku dotaz, který jsem citoval. Titulky obvykle čtu.

Kit

• 727
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24. 01. 2021, 15:54:26 »
Nemusíte nic vysvětlovat. Všichni, kdo čtou fórum pravidelně, vědí, že jste se na nic neptal. Že jste si jen chtěl zanadávat na Chrome a potažmo celý svět.

Jeho otázka je v titulku, na tom nejnápadnějším místě. Ti, kteří umí číst, ho vidí.

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 24. 01. 2021, 19:13:56 »
Chrome to bez rozšíření neumí. Z těch prohlížečů, které znám to umí out-of-box Konqueror a Falkon.

Jinak ty odpovědi Jirsáka to je fakt dílo:

Otázka: Jak udělám to a to?

Jirsák: To nepotřebuješ, není normální abys to vůbec chtěl, musí někdo jiný udělat něco jiného, řekni si jemu, je to sice složitější cesta, ale zato nejdelší!

« Odpověď #13 kdy: 24. 01. 2021, 20:16:21 »
Chrome to bez rozšíření neumí.
Děkuji, že jste mou odpověď přeložil tak, abyste tomu vy a Hamparle rozuměli. Chápu, že když ta samá informace byla ode mne napsaná ve dvou delších větách, které zahrnovaly další informace, bylo to pro někoho příliš složité.

« Odpověď #14 kdy: 24. 01. 2021, 20:20:13 »
Ve svém prohlížeči vidím v titulku dotaz, který jsem citoval. Titulky obvykle čtu.
Titulek je pouze souhrn dotazu. Přičemž otázka „Kde je chyba“ je snad ta nejrozumnější otázka, kterou tady kdy Hamparle napsal. Bohužel to nebyla otázka, na kterou by chtěl znát odpověď. Což jsem ale měl předpokládat, všechny jeho otázky jsou takové.