Práce s vlákny v C

Re:Práce s vlákny v C
« Odpověď #75 kdy: 26. 01. 2021, 11:37:55 »
Si to ještě jednou pozorně projdi, opakovaně jsem psal, že to v Go v době překladu nejde a že const/initonly by se šiklo.
Jenze ono (AFAIK) to nejde ani v runtime. Cili za nevhodne shody okolnosti se muze stat, ze to na produkci bude padat nebo kryplit data. Nebo nebude. Uvidi se. V produkci.

A proto tvrdim, ze kanaly v Go nejsou ani bezpecne, ani blbuvzdorne, to je od zacatku moje teze. Opakovane jsem te vyzyval, ze jestli s necim nesouhlasis, mas moznost ukazat kod. Neudelals to.

Vzhledem k tomu, že tvoje příspěvky jsou čím dál tím slabomyslnější
Tahle diskuse mě přestala bavit, jako obvykle vyletěla z věcných kolejí.
::)

« Odpověď #76 kdy: 26. 01. 2021, 11:44:05 »
Pokud je to aspoň trochu praktické, naprosto preferuju compile-time safety před runtime asserty, unit testy, štábní kulturou, selským rozumem a podobnými věci, na které je ošemetné se spoléhat. V tomto smyslu je určitě Rust nebo Elixir napřed před Go.
Na tom se tu evidentně všichni shodneme.
No nevím. Ve vašich příspěvcích v tomhle vlákně to teda moc vidět není.

« Odpověď #77 kdy: 26. 01. 2021, 13:31:55 »
Klasické synchronizační vzory jsou výborně popsány ve free knize Little Book of Semaphores: https://greenteapress.com/wp/semaphores/ . Vždy jsem tam našel co jsem potřeboval.

Musím uznat, že to je vypadá jako milá knížečka :-) Se svými 300 stránkami není úplně maličká, ale tím líp. A dokonce tam kolem vidím pár dalších spisků téhož autora, na potenciálně zajímavá témata, všechny volně k dispozici... to zas bude mít rodina zlost, že si furt jenom čtu :-/
Díky :-)