OpenWRT na SATA zařízeních

Strasidlo

OpenWRT na SATA zařízeních
« kdy: 10. 06. 2011, 16:41:21 »
Dobrý den,

pokouším se marně již několikátý den zprovoznit OpenWRT na SATA disku. Jakákoli kompilace celého image s jádrem ústí k tomu, že nelze nabootovat na SATA řadiči, přičemž na IDE řadiči ano. Nevíte náhodou, jaké parametry bych měl volit pro konfiguraci jádra a celého image při kompilaci celého OpenWRT?(předkompilované image na SATA řadiči rovněž nejede).

Jednou jsem dosáhl funkční konfigurace, nicméně v tom vytvořeném image není vše, a tak bych rád znovu zkompiloval funkční konfiguraci se všemi balíky, které potřebuji. Bohužel konfigurace pro menuconfig a kernel_menuconfig mi někde zmizela a já již nemůžu znovu vytvořit funkční konfiguraci, ač bych velmi rád.

Poradíte mi, prosím, se správnou volbou parametrů pro kompilaci OpenWRT tak, aby jela na SATA řadiči?

Děkuji.

Pinky

Re: OpenWRT na SATA zařízeních
« Odpověď #1 kdy: 10. 06. 2011, 20:51:42 »
Jakou chybovou hláškou to skončí?

nejpravděpodobnější je že nemáš (v initrd a ni přímo v kernelu) ovladač pro to příslušné SATA.

Strasidlo

Re: OpenWRT na SATA zařízeních
« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2011, 21:17:43 »
Já jsem si jist, že je to ovladači SATA řadiče, jenže i při volbě všech SATA řadičů to skončí na hlášce:

"Waiting for root device /dev/sda2"

Jednou se mi to podařilo pomocí vhodné volby parametrů v "make menuconfig" a v "make kernel_menuconfig", nicméně stále se nedaří toto navodit znovu.