No, nejsem na to expert, ale domácí presovače mi vždycky přišly jako pitomost. Smysl espressa je v tom udělat ho rychle (proto ten název), proto se stroje na výrobu espressa (mimochodem, ty co vidíš v kavárnách začínají někde na 200 000 Kč) tak rozšířily, můžeš zákazníkovi udělat dobrý kafe za 30 vteřin, s dvojpákou dvě najednou. Kdybych si chtěl udělat dobrý kafe doma, nebudu si pořizovat espressovač za desítky tisíc Kč, který stejně bude o řád horší než ten kavárenský, ale budu experimentovat s překapávanou kávou, džezvou, mokka kávou atp. Dají se z toho udělat stejně kvalitní a i zajímavější kávy než z presovače za řádově menší peníze, jen to prostě potrvá o minutu dýl (proto se to komerčně moc neuplatňuje), ale zas si s tím můžu hrát, a za ty ztracené minuty bych si na ten presovač stejně nevydělal.
Je to ovšem samozřejmě mimořádně subjektivní téma. I když jsem brigádně několik let dělal za barem a udělal tisíce káv, stejně radši piju čaj, a tein funguje stejně jako kofein :-)