Raspberry Pi, video-telefon pro seniory

AM

Re:Raspberry Pi, video-telefon pro seniory
« Odpověď #15 kdy: 16. 11. 2020, 13:46:40 »
Videohovory umí Google Nest Hub Max. Já mám obyčejný Google Nest Hub, a tak nemůžu hodnotit použitelnost. Pokud vím, tak čeština ještě není podporovaná.

ajne

• 205
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 16. 11. 2020, 14:37:19 »
Hledáte zařízení asi něco jako takto:

https://www.konnekt.com.au/

Bohužel cenově to asi bude horší, nevidím tam konkrétní ceny (zřejmě na poptávku), a jestli stačí koupit jen zařízení, nebo se pak ještě platí měsíčně za služby, a čím se k tomu vlastně připojujete na druhé straně. Ale je to očividně vyrobené přímo pro tyto účely, i s variantami dle stupně nemohoucnosti staré osoby (auto answer atp.).

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. 11. 2020, 09:29:13 »
Android tablet, na něj nainstalovat kids place + google duo a máte blbuvzdorné jednoduše použitelné zařízení.

Mlocik97

• 927
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. 11. 2020, 14:08:19 »
Android tablet, na něj nainstalovat kids place + google duo a máte blbuvzdorné jednoduše použitelné zařízení.

To neznám, ale práve som sa na to pozeral, neviem ako sa to ovláda ale na prvý pohľad mi to nevyzerá prehľadnejšie a jednoduché. Blbuvzdornejšie áno. Ale ak existuje ešte nejaký veľmi jednoduchý launcher pre Android, tak nápad tabletu a google duo vyzerá dosť dobrý.

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17. 11. 2020, 17:16:20 »
Kids place je hlídač pro děti. Takže na ploše jsou jen povolene aplikace, lze zakazat vypnout wifi, změna hlasitosti atd. Je to tedy prakticky nerozbitné, mám to ověřeno na třech dětech. Dá se to ovládat a konfigurovat i vzdáleně. Dokonce jde nastavit, že bude spuštěná jen jedna aplikace a když spadne nebo ji uživatel ukončí, tak se zase spustí. Na jednoúčelové blbuvzdorné zařízení se mi to zdá ideální.

« Odpověď #20 kdy: 23. 11. 2020, 17:19:13 »
Nahodou jsem narazil na RasPad. Stale si nejsem jisty, jestli je klikani na ikonky pruchozi.