Jenze ja predpokladam, ze lukas neni moc z oboru... a ze fakt nic z toho nevyuzije. Treba se pletu - Nie, nepletiete sa.
Nie som z oboru, len ma to baví. Začínal som s html/css, potom javascript, potom php + mysql. Nakoniec som zistil, že vlohy na dizajn nemám, ako svoje povolanie to robiť nebudem, tak to zostal ako koníček.
Mám stiahnutú adminlte šablónu
https://adminlte.io/ do ktorej si na určité miesta vkladám php kód. Vkladám údaje z xml súboru Openweathermap. To je prvá časť projektu, druhá časť je OrangePi, ktoré bude pravidelne ukladať údaje do mysql (to sa zase hrám v pythone) - teplota, tlak, vlhkosť... Posledná časť, bude webkamera...
Včera som sa tomu venoval a:
1. riešenie ma napadlo sync.com (mám účet, bude to editovateľné z viacerých miest, bol spomenutý aj dropbox).
2. Skúšal som web prostredie github, gitlab, len tak si preklikať.
3. Zaujal ma aj git desktop (ten asi najviac). Zaujal ma kvôli tomu, že keď som to rozbehal a spravil úpravy na disku cez netbeans, sám sa ozval so zmenami.
Ak som to správne pochopil, na všetky pc by som nahodil git pre windows a následne pred editáciou na konkrétnom pc: stiahnuť nový kód, editácia, upload cez ftp, upload na git....
Ale tady mam pocit, ze se tim kolega lukas bude trapit. Nie je to len pocit. Aj keď som kukol manuály a čítal "how to", pozeral som na to „ako teľa na nové vráta“.
Ale človek sa má neustále učiť, preto to asi skončí na git-e. Idem vyskúšať nahodiť git desktop na viaceré pc a uvidím....