Doporučil bys za podobnou cenu jiný monitor, který by za ty peníze opravdu stál? Měl jsem za to, že je to "profesionální" model. Samozřejmě, že do monitoru nemohu dát desetitisíce...
Co třeba Samsung U28R550?
Nechtěl jsem Tě urazit, určitě je to nadprůměrný monitor. Jen se mi zdálo, že se možná hněváš na Dell, že to mohli dopustit. Prostě se to může stát, a jak psal kolega výše, tak pokud je to na firmu, tak se to i blbě reklamuje. Takový servis se dá očekávat u grafických monitorů, nebo nakupovat na krámě a vyzkoušet si to.
Dell, Samsung vyrábějí taky dobré monitory. Mně na stůl nepáchne nic jiného, než EIZO, ale tam je prostě cena jiná. Jde o to, jestli řešíš barevné podání. Pokud ano, pak nezbývá moc možností. LED podsvícení je monochromatické a nabarvit bod správně není úplně lehké, navíc když luminifory mění stářím svoje charakteristiky.
Samsung U28R550 má proti tomu Dellu zase jiné nevýhody. Menší jas. Ale má zas 10bit zpracování barev. (Nezapomeň, že na to potřebuješ grafiku, která umí 10bit nakrmit). Myslím, že Dell vs. Samsung bude už o tom, co se Ti líbí víc. Oba budou mít kompromisy, ale každý trochu jiného typu.
Doporučil bych, jestli máš možnost monitor vyměnit, tak vyměň. Zhaslý bod Tě bude štvát celou dobu

.