Při startu Xubuntu se spouští BusyBox

Batrachus

Při startu Xubuntu se spouští BusyBox
« kdy: 05. 06. 2011, 11:58:14 »
Ahoj, při nabootování Xubuntu se mi vždycky místo Xfce spustí BusyBox a já nevím, co s tím. Dřív se při startu spouštěl tak nějak náhodně, ale teď se spouští vždycky a to jsem v systému nic neměnil. Nevíte, prosím, čím to je?

Re: Při startu Xubuntu se spouští BusyBox
« Odpověď #1 kdy: 05. 06. 2011, 12:08:19 »
BusyBox je miniaturní konkurence GNU utilit - je to řádková aplikace používaná hlavně v embedded distribucích. Nespouští se spíš místo toho OpenBox?

« Odpověď #2 kdy: 05. 06. 2011, 12:11:30 »
Ne, spouští se BusyBox, je to tam napsaný.

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 05. 06. 2011, 15:00:51 »
BusyBox je miniaturní konkurence GNU utilit - je to řádková aplikace používaná hlavně v embedded distribucích. Nespouští se spíš místo toho OpenBox?
Předpokládám, že mu to na něčem spadne ještě v initramdisku, tam se jako nouzový shell spustí busybox. Takže by to chtělo přečíst si, co je napsané nad tím…

« Odpověď #4 kdy: 05. 06. 2011, 15:45:58 »
Aha, jasné. Já jsem podle "místo Xfce se spustí BusyBox" pochopil, že neumí vybrat grafické rozhraní. A ona nenastartují Xka. Podíval bych se do logu /var/log/Xorg.* nebo do syslogu.

Harvie.CZ

« Odpověď #5 kdy: 05. 06. 2011, 17:02:06 »
Pokud to spadne do busyboxu, tak se pravdepodobne nepripojil root fs, pripadne se nepovedl pivot root do nej. z initrd s busyboxem se nemaji xka co startovat (i kdyz... ubuntu neznam - mozna jde o nejake zrychleni bootu).